Ekonomi Yeni yollar mobil navigasyondan sorulur!

Yeni yollar mobil navigasyondan sorulur!

20.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sürücülerin en çok kullandığı mobil uygulamalar arasında yer alan navigasyonlar, yeni altyapı projelerini yakından takip ediyor. Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli gibi projelerin ardından Çanakkale 1915 Köprüsü için de çalışmaya başladılar

Yeni yollar mobil navigasyondan sorulur

Türkiye’de son yıllarda devam eden altyapı, yol, köprü ve tünel çalışmaları navigasyon sektörünü de hareketlendirdi. Osmangazi Köprüsü, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü derken yeni temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü... Navigasyon ve dijital harita firmaları açılan projeleri eş zamanlı olarak kullanıcılarına sunmak için yarışıyor. Eski projeler haritalarda yerini alırken şimdi de Çanakkale 1915 Köprüsü üzerinde çalışılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Yeni yollar mobil navigasyondan sorulur
Türkiye’de, Avrupa’ya göre kullanımı çok düşük kalan geçmişin navigasyon cihazları da dönüşümden geçiyor. Artık navigasyonda da mobil uygulamanın hakimiyeti var. Mobil olarak cep telefonuna indirilen uygulamalar Türkiye’de çok yaygın. Genelde yolu sorarak bulma alışkanlığımız olsa da mobil uygulamalar ve Whatsapp’tan konum atma alışkanlığıyla artık dijital haritalara daha çok bakar olduk. Ancak sektördeki uzmanlar yolu bilseniz bile navigasyon uygulamasına bakmanızı öneriyor çünkü bu akıllı uygulamalar trafiksiz güzergahları size sunuyor. Yeni eklenen özellikleriyle boş park alanları, şerit değişimlerini de görmek mümkün. Türkiye’de en çok kullanılan navigasyon uygulamalarına göz attık.

Bir dokun adrese ulaş

Haberin Devamı

Yandex: Rus teknoloji firmasının uygulaması Türkiye’de en çok kullanılanlardan. Android ve iOS telefonlarda var. Kullanıcı verilerine dayanan en güncel trafik bilgisine sahip ücretsiz navigasyon ve harita hizmeti. Tam özellikli bir GPS navigasyon uygulaması. Sade ve kullanıcı dostu arayüzü var. Bir dokunuşla adres arayabilir, haritayı yakınlaştırıp uzaklaştırabilirsiniz. Yine uygulama ile çevrenizdeki restoran, benzinlik, hastane ve oto servisi gibi mekanlara da ulaşmanız mümkün. Sesli yol tarifi ile dikkatiniz dağılmadan aracınızı kullanabilirsiniz. Yeni özellikleriyle boş park alanı, şerit değiştirmeden de haberdar olabileceksiniz.

Google Maps: Android telefonlar için geliştirilse de iOS’ta da kulllanılabilen haritalar. İnternet bağlantısının olmadığı yerlerde de bu haritayı cihazınıza kaydederek çevrimdışı da kullanabiliyorsunuz. Google Haritalar ile etrafınızdaki önemli noktaların adreslerini görebilir, buralara gitmek için yol tarifi alabilirsiniz. Harita üzerindeki noktaları arkadaşlarınızla paylaşabilir veya kaydedebilirsiniz. Google Maps Street View ile de dünyanın önemli noktalarını ve doğa harikalarını keşfedip, müzeler, arenalar, restoranlar ve küçük işletmeler gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz.

Trafik bilgisi de var

Apple Maps: Gitme ihtimalinizin yüksek olduğu yerleri tahmin ediyor ve trafik durumuna, bulunduğunuz yere, günün saatine bağlı olarak en hızlı yolu öneriyor. Harita, siz araç kullanırken veya yürürken, sokak sokak sesli yol tarifleriyle ve kolay anlaşılan yeni görsellerle gideceğiniz yeri bulmanıza yardım ediyor. Bir dönüşe yaklaştığınızda tam olarak nereye gitmeniz gerektiğini göstermek için görüntüyü yakınlaştırıyor. Güncellenen arama özelliği restoran, benzinlik gibi yerleri daha kolay bulmanıza yardım ediyor. Trafik bilgisini paylaşıyor. Ayrıca akıllı asistan Siri sayesinde de sesli olarak sizi bir adrese götürmesini isteyebilirsiniz.

Haberin Devamı

İBB Cep Trafik: İstanbulluların cep telefonunda mutlaka yer alan uygulamalardan. Pek çok sürücü bu uygulamaya bakmadan yola çıkmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin anlık trafik durumu bilgisi veren mobil uygulaması. Tam navigasyon sayılmasa da kullanımı çok yaygın. Anlık trafik durumu bilgisini trafik kameraları ve yoğunluk haritası ile almanızı sağlıyor. Uygulama ile trafik sensörlerinden alınan hız bilgilerine, trafik kamera görüntülerine ve Trafik Kontrol Merkezi tarafından yayınlanan trafiğe ilişkin duyurulara ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

YENİ ÜRÜN

Yeni yollar mobil navigasyondan sorulur

Masaüstü serisine dört model

HP, yeni Elite masaüstü ve AiO bilgisayarları duyurdu. Yeni seri, EliteOne 800 G3 All-in-One, HP EliteDesk 800 G3 Tower, HP EliteDesk 800 G3 Desktop Mini ve HP EliteDesk 800 G3 Desktop Mini 65W’den oluşuyor.

HP EMEA Ticari ve Kişisel Sistemlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Benoit Bonnafy, “Y kuşağının çalışma alanları, yaratıcılığa ve fikirlerin özgür bir şekilde paylaşımına ilham veren çekici cihazlar gerektiriyor. İş verenler, iş yerlerinde çalışanların verimliliği önündeki bariyerleri ortadan kaldıracak, şık olduğu kadar güçlü ve güvenli teknolojiler talep ediyor. Yeni Elite masaüstü ve AiO bilgisayar ailesi, işletmelerin vizyonunu yansıtırken çalışanların şık tasarımı heyecan verici özellik ve performans ile bir araya getiren teknolojisi isteğine yanıt veriyor. Ayrıca tüm iş ortamlarında kritik öneme sahip güvenlik şartlarını karşılıyor” dedi.

Haberin Devamı

YENİ GİRİŞİM

Yeni yollar mobil navigasyondan sorulur
Reztoran büyük yatırımcıları çekti

Dışarıda rezervasyon yaptırarak yemek içmek isteyenleri hedefleyen mobil uygulama Reztoran, 600 bin dolar tutarında ikinci yatırım turuna çıktı. Yatırım turuna Hakan Sabancı, Cem Garih, Mehmet Gül, David Nahmiyas, Can Gürel ve Alen Anav’ın aralarında bulunduğu yatırımcılarla birlikte, Yunanistan’ın önemli yatırımcılarından Venture Friends’in kurucusu Apostolos Apostolakis de katıldı.

Reztoran’ın kurucusu Irmak Dönmez Büyümez, “Bu yatırım turu bizim için çok önemliydi. Giderek genişleyen Reztoran ailesi, Türkiye’nin online restoran rezervasyonu alanında akla gelen ilk isim olmuş durumda. Yeni yatırımla birlikte pazarlama çalışmalarımızı hızlandırarak daha çok kullanıcıya ve üye restorana ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

İlk yatırım turunda da şirkete yatırım yapan Doğan Yalçındağ, “Bundan iki yıl önce Türkiye’de Reztoran’a ilk yatırım yapanlar arasındaydım. Her geçen gün büyüyen Reztoran ailesinin yanında olmak ve Türk kullanıcılarının da bu sisteme alıştığını görmek benim için büyük mutluluk” diye konuştu.