Gündem Yer gök 15 Temmuz!

Yer gök 15 Temmuz!

16.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişiminin birinci yılında o gece yaşamını yitiren 250 şehit 81 ilde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

Yer gök  15 Temmuz

Halisdemir’e koştular

Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir’in memleketi Niğde’nin Bor ilçesindeki kabri, Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşların ziyaretçi akınına uğradı. Konya’dan ziyarete gelen Mehmet Öncel, “O bizim gururumuz” dedi. Fransa’da yaşayan Davut Çavdar tatil için geldiği memleketinde Halisdemir’in kabrini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

VAN: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Van Valisi Murat Zorluoğlu ve vatandaşlar, Kurtuluş Parkı’ndan, Beşyol Meydanı’na kadar slogan atarak yürüdüler.

Erzurum: “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” dolayısıyla Palandöken Dağı’nda tırmanışın yanı sıra 249 şehidin anısına yürüyüş düzenlendi.

BURSA: Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Bursa İl Temsilciliğinin düzenlediği “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında, Uludağ’a zirve tırmanışı gerçekleştirildi.

İzmir: Milli İradeye Saygı Platformu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan
Konak Meydanı’na kadar yürüyüş düzenledi.

Er meydanında kortej

EDİRNE: 654. Kırkpınar Yağlı Güreşlerine katılan başpehlivanlar, “15 Temmuz Şehitlerine minnettarız” yazılı tişört ve Türk bayraklı şapkalar takarak davul zurna eşliğinde Er Meydanı’nda tur attı. Başpehlivanlar ve diğer boylardaki pehlivanlar, cazgır, hakem, saha görevlilerinden kortej oluşturuldu.

ORDU: Türkiye’nin değişik illerinden ve Suudi Arabistan’dan Ordu’ya gelen 50’ye yakın yamaç paraşütü pilotu teleferikle 530 rakımlı Boztepe’ye çıkarak uçtu.

Diyarbakır: 15 Temmuz anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen Milli Birlik Yürüyüşü’ne katılan yaklaşık 70 bin kişi, 250 metrelik Türk bayrağı taşıdı. Vatandaşlar daha sonra 15 Temmuz Şehitler Parkı’na gelerek demokrasi nöbetine katıldı. l DHA

New York: ABD’de yaşayan Türk vatandaşları da 15 Temmuz için sokaklara döküldü.

BURSA: Kentte “15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Halk Koşusu” yapıldı. Kültürpark’ta, 2 kilometrelik parkurda düzenlenen koşu, kadınlar ve erkekler olmak üzere 2 kategoride düzenlendi.
Memur-Sen üyeleri de şehitleri, onların fotoğraflarının yer aldığı önlüklerle yürüyerek andı.
DENİZLİ: Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün şehit aileleri ve gaziler için düzenlediği yemeğe Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Zeybekci, Türkiye ekonomisinin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 100 barla test edildiğini ve bu sınavdan başarı ile çıktığını söyledi.
GAZİANTEP: Kırkayak Parkı’nda şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı tişörtler giyerek bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla tekbirler getirip “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, sloganları atarak Balıklı Parkı’na yürüdü.
TUNCELİ: Tunceli Belediyesi ve AK Parti İl Başkanlığı, 15 Temmuz şehitleri anısına fidan dikildi.
KARS: Valilik öncülüğünde önceki gece yapılan meşaleli yürüyüş sırasında en önde mehter takımı, arkasında protokol ve
vatandaşlar Türk bayrakları ile yürüdü. Yürüyüş Emniyet Müdürlüğü önünde son buldu.
BİNGÖL: Bingöl’de faaliyet gösteren aralarında oda, siyasi parti ve çeşitli derneklerin bulunduğu 60 sivil toplum kuruluşundan oluşan Bingöl Sivil Toplum İnisiyatifi, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini kınadı.
BİTLİS: Adilcevaz ilçesinde Türkiye Dağcılık Federasyonunca 15 Temmuz şehitlerini anmak üzere düzenlenen anma programı kapsamında 63 dağcı tarafından Süphan Dağı’nda 15 ayrı demokrasi ateşi yakıldı.
ŞIRNAK: Memur-Sen öncülüğündeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu, ‘Millet şahlandı, FETÖ şutlandı’, ‘Millet alana hainler zindana’ sloganları atarak yürüdü. Etkinlikte 15 Temmuz şehitlerinin isimleri anons edildi.