Merkez Adıyaman'da Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi yapıldı

Adıyaman'da Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi yapıldı

14.05.2024 - 10:47 | Son Güncellenme:

Adıyaman'da Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi yapıldı

Adıyamanda Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi yapıldı

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN’da gerçekleştirilen 1.'inci Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi, tamamlandı.

6 ülkeden 12 Uluslararası Fotoğraf Sanatçısı, farklı bölgelerden 45 ödüllü fotoğrafçı başta olmak üzere toplamda 69 fotoğraf sanatçısının katıldığı Fotoğraf Zirvesi, Adıyaman merkez ilçe dahil 9 ilçeyi kapsayan 60 farklı mekanda gerçekleştirildi. Fotoğraf, video ve dron çekimleri yapılan etkinlikte özel bir arşiv oluşturuldu.

Zirve kapsamında Belgesel Yapımcısı Coşkun Aral, Umut Karahasanoğlu, Kadir Tezel ve Hülya Akkaya’nın katılımları ile Gençlik Buluşmaları ve Fotoğraf Sanatına yönelik 3 farklı mekanda 4 söyleşi programı düzenlendi. Bu çerçevede Adıyaman’ın kadim tarihi, eşsiz doğası, zengin mutfak kültürü, müziği, yöresel özellikleri çok yönlü olarak dijital mecralarda insanların deneyimine sunuldu.

Zirve boyunca 'Tarih, Doğa ve Kültür' temalarında çekilen 20 bin fotoğraf, 300 video ve dron içeren bir arşiv oluşturuldu. Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile zirveye katılan yerel fotoğraf rehberleri, ulusal ve uluslararası fotoğraf sanatçılarının sosyal medya paylaşımları 5 milyonun üzerinde gösterime ulaştı.

Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Abuzer Gelse, gerçekleştirilen fotoğraf zirvesinin Adıyaman'a büyük katkılar sağladığını belirterek, hem yerel hem de ulusal düzeyde bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Gelse, "1'inci Uluslararası Kommagene Fotoğraf Zirvesi, Adıyaman’ın tanıtımına büyük katkı sağladı. Hem yerel hem de ulusal düzeyde büyük ilgi gören etkinlik, fotoğraf sanatının ve sosyal medyanın gücünü kullanarak ülkemizde ve dünyada 5 milyonun üzerinde insana ulaşarak Adıyaman’ın tanıtımına önemli bir katkı sunmuştur. Zirve boyunca ortaya çıkan değerli eserlerin dijital kitapçıklarda yer alması ve ulusal ve uluslararası bazı organizasyonlarda fotoğraf sergileri düzenlenmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Başta Valimiz Dr. Osman Varol olmak üzere zirveye katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlarımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI