Merkez Başhekim Şirik'ten, 'Hemşireler Haftası' kutlaması

Başhekim Şirik'ten, 'Hemşireler Haftası' kutlaması

14.05.2024 - 10:59 | Son Güncellenme:

Başhekim Şirik'ten, 'Hemşireler Haftası' kutlaması

Başhekim Şirikten, Hemşireler Haftası kutlaması

Mahir ALAN/ADIYAMAN, (DHA)- ADIYAMAN Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, 12- 18 Mayıs "Hemşireler Haftası" nedeniyle hemşireleri ziyaret ederek haftalarını kutladı.

Başhekim Yardımcısı Uzm.Dr.İbrahim Tunç, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Fahri Dağhan ve birim sorumluların eşlik ettiği 12- 18 Mayıs 'Hemşireler Haftası' nedeniyle Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, hemşireleri ziyaret ederek, haftalarını kutladı.

Hemşireliğin geçmişten günümüze çok önemli aşamalar kaydederek, sağlık sisteminin vazgeçilmez bir unsuru haline geldiğini aktaran Şirik,"Ülkemizin sağlık hizmetlerinin sunumunda üstlendikleri görev ve sorumluluk anlayışıyla 'önce insan' diyerek kutsal bir mesleği ifa eden hemşirelerimiz, aldıkları eğitim ve görev anlayışıyla sağlık sorunları olan vatandaşlarımıza umut ve yaşama sevinci kazandırabilmek için ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve ilgiyi göstererek gece gündüz demeden çalışmaktadırlar. Günümüzde sağlık sistemindeki kalitenin artan önemi, hasta ve çalışan memnuniyetinin olmazsa olmaz hale gelmesinin, nitelikli işgücü konusunda hemşirelerin öneminin arttığını söyleyebilirim. Bu ihtiyaca yanıt veren en önemli meslek grubu içerisinde yer alan hemşireler, sağlık sorunu bulunan insanların, tıbbi kuruluşa başvurmalarından ayrılmalarına kadar olan bütün süreçlerde birebir yanındadır. Kanıta dayalı veriler ışığında hastalıkların tedavisi, bakımı, sağlığın korunması ve sürdürülmesi aşamalarında etkin bir rol oynayan ve sağlık ekibinin vazgeçilmez üyesi olan bütün meslektaşlarımın Hemşirelik Haftası’nı kutlar sağlık ve mutluluk dilerim"dedi.

FOTOĞRAFLI