Sandıklı Evinde yapıp sattığı oyuncakların geliriyle köyüne destek oluyor

Evinde yapıp sattığı oyuncakların geliriyle köyüne destek oluyor

19.01.2024 - 11:27 | Son Güncellenme:

Evinde yapıp sattığı oyuncakların geliriyle köyüne destek oluyor

Evinde yapıp sattığı oyuncakların geliriyle köyüne destek oluyor

 

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,(DHA) - AFYONKARAHİSAR'da çocukluğunda tahtadan oyuncak yapmayı öğrenen Halil Ceylan (73), yurtdışında emekli olduktan sonra köyüne dönüp evindeki atölyesinde ürettiği oyuncakları internetten satarak, köyünün okul, cami masraflarının karşılanmasına destek sağlıyor.
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Yolkonak Köyü'nde oturan Halil Ceylan, 14 yaşındayken arkadaşına babasının tahtadan yaptığı oyuncaktan kendisine yapmak için uğraştı. Tahtadan çeşitli oyuncaklar yapmayı öğrenen Ceylan, yurt dışında çalışarak emekli olduktan sonra köyüne döndü. 3 çocuk, 8 torun sahibi Ceylan, 2 katlı evinin alt katını atölyeye dönüştürdü. Ceylan, geliştirdiği el becerileri ile kavak ağacından takunya, masa, sandalye, keser, pense gibi birçok minyatür üretimi yapmaya başladı. Tahtadan yaptığı oyuncak ve süs eşyalarını internet üzerinden satan Ceylan, kazancının köy camisinin kışlık yakıt ve okulun masrafı ve köyün diğer eksiklerinin giderilmesi için harcadı. 3 yıldır köyüne 65 bin lira civarında katkı sağlayan Ceylan, ihtiyaç sahibi ailelere de destek oldu.  
İNTERNETTEN SATIP KÖYE DESTEK OLUYOR
Tahtadan oyuncak yapımını öğrendiği süreci anlatan Ceylan, şunları söyledi:
"14 yaşında arkadaşımın babası ona ağaçtan oyuncak saban yaptı. Ben de 'Neden sabanım yok?, Neden yapamıyorum?' düşüncesiyle, ağacı yontmaya başladım. Farklı oyuncaklar, pulluk, saban, tırmık yaptım. Ahşap kavak ağacı kullanıyorum. Emekli olduktan sonra köyüme döndüm. Yaptığım ürünleri internetten satıyorum. Sattıklarımın geliri ile 3 yıldır köyümüzün camisinin kömürünü alıyorum. Köyün eksiklerini yaptırıyorum" dedi.
Köy Muhtarı Ercan Yeşilyurt, Ceylan'ın köyde yaşayanlara da iyilik yaptığını anlattı. Yeşilyurt, "Halil Amca internetten sattığı süs eşyalarından camimize, okulumuza ve köyümüze 65 bin liradan fazla destek oldu. Köyümüzün sanayi sitesi gibi. Her tamirat malzemesi kendisinde bulunur. Bir malzeme eksik olduğunda vatandaşlarımız gelir ondan alır. O da onlara yardım eder" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI