Merkez Amasya Belediye Başkanı Sevindi kaldırım işgali konusunda esnafları uyardı

Amasya Belediye Başkanı Sevindi kaldırım işgali konusunda esnafları uyardı

18.05.2024 - 15:45 | Son Güncellenme:

Amasya Belediye Başkanı Sevindi kaldırım işgali konusunda esnafları uyardı

Amasya Belediye Başkanı Sevindi kaldırım işgali konusunda esnafları uyardı

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA Belediye Başkanı Turgay Sevindi kaldırım işgallerine son vermek amacıyla esnafı tek tek gezerek uyarılarda bulundu.

Kent Merkezindeki Kocacık Çarşısı’nda esnafları tek tek gezen Belediye Başkanı Turgay Sevindi vatandaşların kaldırımlarda rahatça yürüyebilmelerini sağlamak ve kent estetiğini korumak için kaldırım işgali yapan işyeri sahiplerini uyararak kurallara uymalarını istedi. Sevindi, Amasyalı vatandaşlardan bu konuda oldukça şikayet aldıklarını özellikle kadınların bebek arabaları ile geçmekte zorlandıklarını belirterek şikayette bulunduklarını belirtti.

KALDIRIM İŞGALLERİNE BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜM GETİRMEK İSTİYORUZ

Vatandaşların kaldırımların işgali konusunda dinlediklerini şimdi de esnafları dinlemek istediği için ziyarette bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Sevindi, “Kocacık Çarşısında esnaflarımızı ziyaret ederek, kaldırım işgallerini konuştuk ve görüşlerini aldık. Vatandaşlarımızın şikayetlerini aldık. İşgal alanlarının giderek büyüdüğü bir dönemdeyiz, buna bir şekilde çözüm getirmek istiyoruz. Buna ben değil, birlikte karar verelim istiyoruz. Esnafımızla konuşacağız, ona göre ortak bir kararı çözmek için gayret göstereceğiz” dedi.

AMASYA’DA KALDIRIM İŞGALİ BÜYÜK BİR SORUN

Amasyalı esnaflardan Tuncay Çuhadar kaldırım işgali konusunda belediye başkanının girişimini takdir ettiğini kaydederek, “Kaldırımlar amacının dışında farklı kullanılıyor. Dükkanın içinden sonra dışında da farklı bir dükkan var. Belediye başkanımızın bu konu ile ilgili çalışmasına sevindim, gerçekten Amasya’da kaldırım işgali büyük bir sorun. Kaldırımlar amacının dışına taşarak kullanılıyor. Kaldırımlar vatandaşlarındır. Başka illerde kaldırımlarla ilgili uygulama ve kurallar var. O kadar güzel kurallara uymuşlar ki hem esnaf hem de vatandaşlar memnun. İnşallah Amasya Belediyesi bunu da başarır. Belediye başkanımız Turgay Sevindi’nin çalışmasını öğrendim, inşallah güzelce şehrimizde uygulanır, kendilerine de teşekkür ediyorum” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI