Mamak Mamak'ta, maske ve eldiven için atık kutusu

Mamak'ta, maske ve eldiven için atık kutusu

09.04.2020 - 15:43 | Son Güncellenme:

Mamak'ta, maske ve eldiven için atık kutusu

Mamakta, maske ve eldiven için atık kutusu

ANKARA, (DHA)- MAMAK Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin genelge kapsamında ilçedeki cadde ve sokaklara özel çöp konteynerleri yerleştirdi.
Mamak Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Belediye, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, tek kullanımlık maske, eldiven gibi hijyen malzeme atıklarının yönetimine ilişkin genelge yayımlanması üzerine harekete geçti. Mamak Belediyesi bu kapsamda, ilçedeki cadde ve sokaklara atık eldiven ve maskeler için özel çöp konteynerleri  yerleştirdi.  Belediye bu konteynerlerin yerlerini bilgisayar ortamında işaretledi. Belediyenin internet sitesine giren vatandaşlar, kendilerine en yakın atık maske ve eldiven konteynerinin yerini görebilecek.
BAŞKAN KÖSE, MASKE DAĞITTI
Ayrıca, Belediye Başkanı Murat Köse, ilçedeki dolmuş ve otobüslere binerek, yolcularla selamlaşıp, maske dağıttı. Yaya trafiğinin yoğun olduğu cadde ve sokakları gezen Başkan Köse, aile bireylerinin tamamı için maske bıraktı. Yayaların dışında yoldan geçen özel ve ticari araçların sürücülerine de maske veren Başkan Köse, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamalarını, çıkmak zorunda kalanların da kendilerinin ve sevdiklerinin sağlığı için mutlaka maske takmaları gerektiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI