Ankara "Uçan Süpürge" Ödülleri Sahiplerini Buldu

"Uçan Süpürge" Ödülleri Sahiplerini Buldu

24.05.2017 - 12:05 | Son Güncellenme:

.

Uçan Süpürge Ödülleri Sahiplerini Buldu

20. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Ödül Töreni, Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde gerçekleşti.
Ünlü oyuncular Dolunay Soysert ve Yetkin Dikinciler’in sunuculuğunu yaptığı törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Perran Kutman, Lale Mansur, Deniz Türkali, Sevim Okyay gibi birçok ünlü ve çok sayıda sanatsever katıldı.
"Birlikte Festival Yapıyoruz" temasıyla düzenlenen ve birçok sanatçının ödül aldığı festivalde, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, festivale desteklerinden dolayı teşekkür plaketine layık görüldü. Plaketini yazar, yönetmen Işıl Özgentürk’ün elinden alan Yaşar, “20 yıldır Ankara sanatına, Cumhuriyetin başkentine, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkentine, sinemada kimlik kazandıran Uçan Süpürge’nin yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Bu festivale katılan bütün sanatçılarımıza da başarılar diliyorum. Geçen ay Ankara Film Festivali’ne katıldık, bugün de Uçan Süpürge’nin festivalinde birlikteyiz. Ankara’da sanata ve sanatçıya sahip çıkmak bizim görevimizdir” dedi.

“Nice 20 yıllara Uçan Süpürge”
Oyuncu ve lazar Nilgün Yerli’nin ve müzisyen Boygar Öğün’ün de renk kattığı gecede, Onur Ödülü’nü ise Perran Kutman aldı. Ödülünü Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Kurucusu Halime Güner ve Damla Akkaşık’tan alan Kutman, Uçan Süpürge’nin hayatında önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Kutman, 16 yaşında konservatuar öğrencisiyken Ülvi Uraz Tiyatrosu’nda, Haldun Taner’in yazdığı "Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım" oyununun provaları sırasında Uçan Süpürgeyle oynadığı bir anısını anlatarak, “16 yaşındaki uçan süpürgeden, bugünkü uçan süpürgeye kadar geçen 52 uzun yıl sonra bu ödüle layık görüldüğüm için çok teşekkür ederim. Onur kelimesi ne kadar ağır bir kelime aslında, altında ne kadar çok şey yatıyor. Mesleğe saygı, sevgi, dik duruş, boyun eğmemek, mesleği sevmek yarıyor. Nice 20 yıllara Uçan Süpürge. Bu ödüle layık görüldüğüm için tekrar çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ödül alan diğer isimler
Sinemanın farklı alanlarından emek veren kadınların başarılarını ve emeklerini görünür kılma amacıyla verilen "Bilge Olgaç Başarı Ödülü “nün sahibi ise Documentarist İstanbul Belgesel Günleri’nin ve Hangi İnsan Hakları Film Festivali’nin kurucusu, belgesel sinemacı Emel Çelebi oldu.
Uçan Süpürge Tema Ödülü’ne edebiyatçı yazar Aslı Erdoğan, Uçan Süpürge Genç Cadı Ödülü’ne genç oyuncu Ecem Uzun, Fibresci Ödülü’ne ise Yeşim Ustaoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği "Tereddüt" filmi layık görüldü. Ayrıca, Çankaya Belediyesi’ne Almanya Büyükelçiliği’ne, İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı’na ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Gabriel Munuera-Vinals’a da teşekkür ödülü takdim edildi.