Antalya Antalya'da Karadeniz havası

Antalya'da Karadeniz havası

18.11.2019 - 11:47 | Son Güncellenme:

Antalya'da Karadeniz havası

Antalyada Karadeniz havası

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ULUSLARARASI Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu'na (UTEF) bağlı derneklerin organizasyonuyla 'Karadeniz Gecesi' düzenlendi. UTEF Umut Işığı Türk Halk Müziği Korosu ve Karadeniz ekibi, Antalyalıları Karadeniz türküleriyle neşelendirdi.

Muratpaşa Belediyesi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezi'nde gerçekleşen konserde Şef Aynur Duman'ın yönetimindeki UTEF Umut Işığı Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Koro üyeleri orkestra eşliğinde 'Anlat Beni Karadeniz', 'Oy Asiye', 'Çekin Uşaklar', 'Ordunun Dereleri', 'Hayde Gidelum', 'Yayla Çiçeği', 'Sevdanı Ver Bana', 'Vay Beni Ağlar Miydum', 'Koyverdun Beni Gittun', 'Dalgalan Karadeniz' adlı ve daha bir çok türküyü seslendirdi. Yöresel kıyafetli Karadeniz ekibinin canlı performansının da ayrı bir renk kattığı gecede keyiflenen, neşelenen, zaman zaman da ve duygulanan izleyici koro üyelerini alkış yağmuruna tuttu.

Gecede ayrıca UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar ile genel başkan yardımcısı ve Leman Gebizli Tüm Engellilere Umut Işığı Derneği Başkanı Güldane Kaya, ilçe başkanı sıfatlarıyla federasyon bünyesine katılan temsilcileri tanıttı, federasyon ve bağlı derneklerin hizmetlerini anlattı.

Güldane Kaya, "Engelli, yaşlı ve kimsesizlere kol kanat geriyoruz, her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz, ayrıca üniversite öğrencilerine de burs imkânı sağlıyoruz" dedi.

UTEF Genel Başkanı Mete Kaçar ise "Antalyalıları Karadeniz türküleri ve oyun havalarıyla biraz olsun keyiflendirmek istedik" dedi.

FOTOĞRAFLI