Kemer Zorlu gökyüzü koşusunda tüm parkurlarda rekorlar kırıldı

Zorlu gökyüzü koşusunda tüm parkurlarda rekorlar kırıldı

12.05.2024 - 11:36 | Son Güncellenme:

Zorlu gökyüzü koşusunda tüm parkurlarda rekorlar kırıldı

Zorlu gökyüzü koşusunda tüm parkurlarda rekorlar kırıldı

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA) - BU yıl 10'uncu kez düzenlenen Merrell Run ToSky, yeni rekorlara ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 1000 sporcu macera dolu yarışta kıyasıya mücadele etti. Denizden başlayıp Tahtalı Dağı'nın zirvesinde biten yarışta sporcular zorlu etapları yağmur altına geçmek zorunda kaldı.

Türkiye'nin ilk skyrunning (gökyüzü koşusu) yarışı olan ve bu yıl 10'uncusu düzenlenen Merrrell Run ToSky tamamlandı. Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen organizasyonda üç farklı etabın tamamında yeni rekorlar kırıldı. Bu yıl ilk kez çocuk koşusu da yapıldı.

Dünyanın en zorlu yarışlarından biri olarak görülen organizasyonun 65 kilometrelik BergSkyRace etabı, saat 00:01 itibarıyla Kemer merkezden başladı. Gece boyunca, Tahtalı Dağı'nın çevresini dolaşarak zirveye ulaşan koşucular, sadece engebeli araziyle değil zorlu hava koşullarıyla da mücadele etti. 65 kilometrelik kategorinin galibi 7 saat 23 dakikalık derecesiyle Rus atlet Aleksei Beresnev oldu. Bu derece aynı zamanda yeni parkur rekoru da oldu.

27 kilometrelik Tahtalı Run to Sky'ın başlangıç noktası ise dünyanın en güzel 10 plajı arasında gösterilen Çıralı Plajı'ydı. Yarışın birincisi ve aynı zamanda yeni rekorun sahibi erkeklerde Rus sporcu 3 saat 21 dakikalık derecesiyle Navil Shaimukhametov, kadınlarda ise Rezeda Galyamova 4 saat 35 dakikada finişi geçen ilk isim oldu.

Kemer merkezde yapılan 12 kilometrelik KemeRun yarışı ise katılım rekoru kırdı. 400'den fazla koşucu Kemer'in eşsiz doğası içinde, çam ağaçları arasındaki patikada yarıştı. Kemer'in benzersiz doğasını, tarihini ve köklü kültürünü yakından tanıma fırsatı veren KemeRun'ın erkekler galibi 59 dakikalık derecesiyle Ababekir Karanal oldu. Kadınlarda ise 1 saat 7 dakikalık derecesiyle finişi ilk geçen Buket Aydın, bu kategoride rekor kıran bir diğer isim oldu. Bu yıl ilk kez Kemer merkezde çocuk koşusu da yapıldı.

Yarışlar Mustafa Ertuğrul Aker parkında düzenlenen ödül töreni ile son buldu. Törene Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Beydağları Sahil Milli Park Müdürü Uğur Torunoğlu, KETAV ve KETOB temsilcileri ile sponsor firma yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI