Ardanuç Barajlar şehri Artvin'e 50 milyonluk GES yatırımı

Barajlar şehri Artvin'e 50 milyonluk GES yatırımı

16.01.2024 - 12:40 | Son Güncellenme:

Barajlar şehri Artvin'e 50 milyonluk GES yatırımı

Barajlar şehri Artvine 50 milyonluk GES yatırımı

Nurbay  USTA/ARDANUÇ (Artvin),(DHA)-  ARTVİN’in Ardanuç ilçesinde 50 milyonluk liralık yatırımla, 40 bin metrekarelik alanda kurulması planlanan 2 megavatlık Güneş Enerji Sistemi (GES) için çalışmalara başlandı. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, "Doğa dostu ve çevreciliği ön planda tutan bu sistemle birlikte ilimize fayda sağlamayı hedefliyor, gelecek yarınlara ve ülkemize ‘temiz enerji’ yatırımlarıyla destek olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

İlçeye bağlı Naldöken köyünde İl Özel İdaresine ait 40 bin metrekarelik alanda kurulması planlanan 2 megavatlık GES projesi için çalışmalar başladı. Artvin Valisi Cengiz Ünsal, bölgedeki kurulması planlanan GES projesi alanını yerinde inceledi. Vali Ünsal’a, İl Genel Meclis Başkanı Furkan Çakmak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel, Ardanuç Kaymakamı Mehmet Çelik, İl Genel Meclis Üyesi Hüsnü Çakır ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Katip Çiçek eşlik etti. Proje hakkında bilgi alan Ünsal, inceleme sonrası açıklamalarda bulundu.

‘İLİMİZDE GÜNEŞ ENERJİSİNİN KULLANILMASI ÖNEMLİ BİR DEĞERE SAHİPTİR’

Çevreci projelerin önemin değinen Vali Cengiz Ünsal, “Güneş enerjisi yenilenebilir enerjiler içerisinde, özellikle de iklim ve coğrafi şartlara bağlı olarak önemli bir yer tutmaktadır. İlimizde güneş enerjisinin kullanılması önemli bir değere sahiptir. Bugün, Artvin Valiliği İl Özel İdaresi, yenilikçi ve çevreci yaklaşım ilkesiyle yeni bir yatırıma daha başlamış bulunmaktadır. İlimiz Ardanuç ilçesi, Naldöken köyünde; İl Özel İdaremize ait bir alanda, yenilenebilir enerji sistemlerinin en önemlilerinden biri olan güneş enerji sistemi (GES) kurulması çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. İlk etapta 40 bin metrekaerelik alana kurulması planlanan 2 MW GES tesisinin, yaklaşık olarak 50 milyon liralık yatırım bedeli bulunmaktadır. Bu sayede ilk etapta il özel idaresine ait şantiyeler, tesisler ve köylerin sokak aydınlatma giderlerinin düşürülmesi planlanmıştır. Üretim fazlası olarak sisteme verilecek elektrik sayesinde ise Artvin İl Özel İdaresi adına nakdi gelir sağlanacaktır.  Ayrıca, Artvin Valiliği İl Özel İdaresine ön tahsis işlemleri yapılan 400 bin metrekarelik yeni bir alana kurulumu öngörülen 40 MW GES tesisinin proje çalışmalarına da devam edilmektedir. Doğa dostu ve çevreciliği ön planda tutan bu sistemle birlikte ilimize fayda sağlamayı hedefliyor, gelecek yarınlara ve ülkemize ‘temiz enerji’ yatırımlarıyla destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI