Balıkesir Balıkesir'de çocuklar için Trafik Haftası etkinliği

Balıkesir'de çocuklar için Trafik Haftası etkinliği

07.05.2024 - 17:07 | Son Güncellenme:

Balıkesir'de çocuklar için Trafik Haftası etkinliği

Balıkesirde çocuklar için Trafik Haftası etkinliği

BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR'de, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda çocuklar için bilinçlendirici trafik eğitimleri ile yarışmalar düzenlendi.

4-10 Mayıs günleri arasında kutlanan ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ kapsamında; Balıkesir Valiliği koordinesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından Çocuk Trafik Eğitim Parkı'nda birçok etkinlik düzenlendi. Karesi ilçesi Paşaalanı Mahallesi'ndeki 10 bin 36 metrekarelik alan üzerinde bulunan eğitim parkında, Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından; okul öncesi, ilk ve ortaokul öğrencilerine trafik eğitimleri verildi. Ayrıca çocukların eğlenirken öğrenmesi amacıyla birçok yarışma da düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, ayrıca trafik kurallarıyla ilgili öğretici olması amacıyla hediyeler dağıttı.

'TRAFİK KURALLARINA DUYARLI BİR NESİL YETİŞECEK'

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu’yla birlikte alanda bulunan çocuklarla ilgilenen ve etkinliklere katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir'de trafik kurallarına duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Başkan Akın, "Çocuklarımız için eğitici ve öğretici olan tüm etkinlikleri çok önemsiyoruz. 'Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası' kapsamında düzenlediğimiz etkinliğimizde çocuklarımız hem eğlendi hem öğrendi. Gelecekteki trafik sorunlarının erkenden azaltılması için etkinliklerimize her zaman devam edeceğiz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI