Ulus Yaylalarda karın keyfini çıkardılar

Yaylalarda karın keyfini çıkardılar

29.01.2024 - 10:29 | Son Güncellenme:

Yaylalarda karın keyfini çıkardılar

Yaylalarda karın keyfini çıkardılar

Ayhan ACAR/ULUS(Bartın), (DHA)- BARTIN ile Karabük sınırındaki bin rakımlı Uluyayla'da kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Özel donanımlı off-road araçlarıyla bölgeye gelen aileler, kar altında piknik yapıp eğlendi.
Hava sıcaklığının sıfır derece olarak ölçüldüğü Bartın'daki Uluyayla'da, kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Uluyayla'ya, Bartın ve Karabük'ten gelen off-road tutkunları aileleriyle keyifli anlar yaşadı. Özel donanımlı araçlarla yaylaya çıkan aileler, kar yağışı altında piknik yapmanın keyfini çıkardı. Kara saplanan bazı araçlar, çeki halatlarına bağlanarak kurtarıldı. Yaylaya piknik yapmaya gelen vatandaşlar, kar kalınlığının 1,5 metreye ulaştığı alanlarda yürüyüş yaparak, doğanın tadını çıkardı.
'EVDE KALMAK YERİNE YAYLALARA ÇIKIYORUZ'
Bartın'dan Uluyaylaya gelen off-road tutkunu Gökalp Oğuz (55), "Kar yağdıktan bir iki gün sonra ailemizle mutlaka yaylarara çıkıyoruz. Kar yağışının çok olduğu zamanlarda mutlaka grup halinde buralara geliyoruz. Kışın evde kalmamak için mutlaka doğayla buluşuyoruz. Yazın nasıl deniz kenarlarına gidiyorsak, kışın da yaylalara çıkarak, buraların keyfini çıkartıyoruz" dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI