Merkez Bingöl'den Gazze’ye 4 TIR un

Bingöl'den Gazze’ye 4 TIR un

01.05.2024 - 18:27 | Son Güncellenme:

Bingöl'den Gazze’ye 4 TIR un

Bingölden Gazze’ye 4 TIR un

Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)- BİNGÖL’de ‘Özgürlük filosu yeniden yola çıkıyor’ kampanyası kapsamında toplanan unlar, 4 TIR ile Gazze'ye doğru yola çıkarıldı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘Özgürlük filosu yeniden yola çıkıyor’ kampanyası kapsamında Bingöl’de toplanan unlar, 4 TIR’a yüklenerek, Bingöl Belediyesi yanında düzenlenen törenle, Gazze'ye doğru yola çıkarıldı. Geçen hafta yapılan yardımla birlikte toplam 7 TIR dolusu un, 1 TIR dolusu da 4 ay dayanabilen ekmek gönderdiklerini belirten İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gili, “Önümüzdeki hafta 1-2 TIR daha ayni yardım göndereceğiz inşallah. Desteği olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalar devam edecektir” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak da, "Oradaki insanlara el uzatmak sadece Müslümanların değil, bütün insanların sorumluluğudur. Bu sorumluluğu hep birlikte yüklenip oradaki insanlara yardımcı olmak, dertleriyle dertlenmek zorundayız. Allah bir an önce Gazze'deki felaketin, dramın sonlandırılmasını nasip etsin” diye konuştu.

Edilen duanın ardından TIR’lar yola çıktı.(DHA)

FOTOĞRAFLI