Burdur Burdur'da adliye lojmanları için imza

Burdur'da adliye lojmanları için imza

10.05.2024 - 10:06 | Son Güncellenme:

Burdur'da adliye lojmanları için imza

Burdurda adliye lojmanları için imza

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da adliye çalışanlarının lojman ihtiyacının karşılanması amacıyla Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı tarafından 24 daire satın alındı.

Burdur Tapu Müdürlüğü'nde, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Burdur Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, dairelerin satın alındığı firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Aksöz'ün katılımıyla satın alma işlemi yapıldı. Bahçelievler Mahallesi'nde yapımı devam eden 50 dairelik site inşaatının 3 bloğundan satın alınan 24 dairenin toplam maliyetinin 108 milyon lira olduğu açıklandı.

Satın alma işleminin tamamlanmasının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, iki ay önce Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un Burdur ziyareti sırasında lojman ihtiyacını ilettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Sağ olsun Sayın Bakanımız derhal bu konuya eğildi ve ilgili talimatları verdi. Bunun üzerine Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfımız bu konuya eğildi. Adalet Bakan Yardımcımız Sayın Ramazan Can'ın destek ve talimatlarıyla Burdur'umuzda bulunan ve halen yapımı devam eden 50 daireden ibaret sitenin 24 dairesini satın aldık. Bundan çok mutlu ve gururluyuz. Bu hizmetin öncelikle yargı teşkilatımıza hayırlar getirmesini temenni ediyoruz. Sonrasında Burdur'umuza, Burdur ekonomimize inşallah bir katkısı olur düşüncesindeyiz. Tabii bu süreçte Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç'a, Bakan Yardımcımız Ramazan Can'a ve vakfımızın kıymetli çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bir teşekkürü de burada Hasan Hüseyin Aksöz Bey özellikle hak ediyor. Zira burada yapmış olduğumuz alışverişte, yapmış olduğumuz alım-satım ilişkisinde gerçekten devletin menfaatlerini önceleyen bir hal içerine girdi. Bu bizi özellikle çok mutlu etti. Hep özverili, 'devletimizin menfaatine olsun' düşüncesi içerisindeydi. Bu konuda da kendisine ve çalışanlarına özellikle teşekkür ediyorum. Yeniden yargı teşkilatımıza, Adalet Bakanlığımıza ve Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfımıza, Burdur'umuza hayırlı olması temennisiyle teşekkür ediyorum." (DHA)

FOTOĞRAFLI