Merkez Erzincan'dan deprem bölgesine 5 bin çadır

Erzincan'dan deprem bölgesine 5 bin çadır

21.02.2023 - 09:07 | Son Güncellenme:

Erzincan'dan deprem bölgesine 5 bin çadır

Erzincandan deprem bölgesine 5 bin çadır

Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN, (DHA)-TÜRK Kızılayı Erzincan Çadır Üretim Tesisi'nde görevliler tarafından dikilen çadırlar deprem bölgesine gönderiliyor. Bugüne kadar bölgeye 5 bin çadırın gönderildiği tesiste, görevliler günde 25 çadır üretimi yapabiliyor..
    Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaşandığı kentlerde barınma sorunun giderilmesi için Erzincan'daki Türk Kızılayı Çadır Üretim Tesisi'nde çadır üretimi hız kazandı. 11 personelin görev aldığı tesiste günde 25 çadır üretilerek deprem bölgesine gönderiliyor. Personelin diktiği çadırların yanısıra depolarda bulunan 5 bine yakın çadır vatandaşların barınma sorununun çözümü için deprem bölgesine nakledildi.
    Türk Kızılayı Erzincan Çadır Üretim Tesisi sorumlusu Erdal Altın; "Günlük astar ve gövde olmak şartıyla 25 adet çadır üretimimiz var. Aynı zaman da deprem bölgesine de sevkiyatlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. İstenilen çadır yada farklı bir malzeme oluyorsa onları gönderiyoruz. Bir taraftan da üretimimize devam ediyoruz. Şuan da çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Çalışmalarımız bu yönde. Atölyemizde AFAD'ımıza afet çadırları için hurç üretimi de yapıyoruz. 16,5 metrekare ve çardak tipi çadır üretimimizde devam ediyor" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI