Merkez Girlevik Şelalesi'ne bayramda ziyaretçi akını

Girlevik Şelalesi'ne bayramda ziyaretçi akını

30.06.2023 - 09:48 | Son Güncellenme:

Girlevik Şelalesi'ne bayramda ziyaretçi akını

Girlevik Şelalesine bayramda ziyaretçi akını

Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN, (DHA)-MUNZUR Dağı'ndan gelen dokuz farklı derenin oluşturduğu 30 metre yükseklikten akan Erzincan Girlevik Şelalesi, Kurban Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Üç kattan oluşan bölümleri, rengaren çiçekleriyle kentin önemli doğal güzelliklerinden biri olan şelale, ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.
    Erzincan'ın Çağlayan Beldesi'nde Munzur Dağı eteklerindeki Girlevik Şelalesi, 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşuyor. 30 metre yüksekliğinde ve 3 katlı olarak suların döküldüğü Girlevik Şelalesi, 21 Ekim 2021'de 'Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak ilan edildi. Yemyeşil doğası, rengarenk çiçekleri ve serin havası ile dikkat çeken şelale, Kurban Bayramı'nda yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. Minibüslerle ya da özel araçlarıyla şelaleye gelenler, 30 metreden akan suyun sesi eşliğinde doğayla iç içe zaman geçiriyor. 
    Erzincan'a Trabzon'dan geldiğini belirten Murat Akpınar, "Şelale çok doğal ve çok güzel. Doğal güzelliği ile hem Erzincan'ımıza hem de Türkiye'mize yakışan bir yer. Herkesi şelaleyi görmeye davet ediyorum" diye konuştu. 
    Günübirlik gezi için şelalaye geldiğini söyleyen Ahmet Aksu, "Daha önce farklı şelalelere gittik ama buranın farklı bir ambyansı var. Gerçekten çok güzel. Daha doğal gördüm burayı diğer şelalelere göre gayet güzel" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI