Merkez Rafting heyecanını yaşarken serinlediler

Rafting heyecanını yaşarken serinlediler

05.08.2023 - 12:28 | Son Güncellenme:

Rafting heyecanını yaşarken serinlediler

Rafting heyecanını yaşarken serinlediler

Muzaffer KOŞAN/ERZİNCAN, (DHA)- ERZİNCAN'da adrenalin tutkunları sıcak yaz günlerinde Karasu Nehri’nde rafting yapıp serinledi.
Türkiye'nin önemli rafting parkurlarına sahip Erzincan'a yaz tatili için gelenler, hem bu sporu yapmanın heyecanını yaşadı, hem de serinledi. Karasu Nehri, farklı kentlerden gelen adrenalin tutkunları ve doğaseverlere, eşsiz manzarasıyla, rafting yapıp stres atma imkanı sunuyor. Aynı zamanda ulusal ve uluslararası birçok spor organizasyonuna da ev sahipliği yapan kent, su ve doğa sporlarında marka şehir olma yolunda ilerliyor.
Erzincan'ı doğudan batıya bölen Karasu Nehri, özellikle rafting, kano, kamp alanları ve kanyon geçişleriyle cazibe merkezine dönüşüp, turistlerin ilgi odağı oluyor. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, Erzincan ile Kemah ilçesi arasındaki Karasu Nehri rafting parkuruna geldi. Hazırlıklarını tamamlayan sporcular ve meraklılarına, botla nehre girmeden önce raftingle ilgili bilgi verildi. Bota binip kürek çeken turistler, yaklaşık 10 kilometrelik parkurda, 3,5 saat rafting yaptı. Katılımcılar, zorluk derecesi 3 olan 10 kilometrelik parkurun dalgalı sularında rafting yapıp, unutulmaz bir gün geçirdi. Ziyaretçiler, nehrin hızlı akan bölgelerinde kürek çekerken durgun sularının olduğu bölgede ise zaman zaman yüzerek serinledi.
'GAYET EĞLENCELİYDİ'
İlayda Reyyan Koşan (13), raftingin çok eğlenceli olduğunu ifade ederek, "Bugün Erzincan'da bulunan Acemoğlu Kanyonu'nda rafting yaptık. Rehberlerimizin izin verdiği yerlerde suya girdik. Gayet eğlenceliydi. Herkesi bekliyoruz" diye konuştu.
Eda Soylu da sıcak yaz günlerinde, etkinliğin çok iyi geldiğini ifade ederek, "Erdoğa Spor Kulübü olarak bugün Karasu nehrinde rafting yaptık. Yaklaşık 3,5-4 saat süren bir maceraydı. Burada doğası ve parkuru olarak çok eğlenceli bir rafting turu yaptık. Bu sıcak yaz günlerinde çok iyi geliyor. Herkese tavsiye ederim" dedi.
'SERİNLEDİK, SPOR YAPTIK'
Çevre mühendisi Sümeyra Saban da "Erzincanlıyım. Erzincan'ın eşsiz doğasını rafting yaparak değerlendirip Fırat Nehri üzerindeki kanyonları gördük. Günümüzü böyle değerlendirdik. İmkanı olan birçok kişiye tavsiye ediyorum. Çok güzel bir deneyimdi" diye konuştu.
İlk kez rafting yapan Arif Çakır ise "Daha önceden hiç katılmadım. Gayet güzel geçti. İlk başta bir tedirginliğim vardı ama hocalarım ve eğitmenler sağ olsun, bize çok güzel anlattılar. Zaten Erzincan'ın doğal güzellikleri belli. Çok mutluyuz. Özellikle Acemoğlu Kanyonu'nda çok güzel yüzme alanları var. Soğuk Sular mevkisinde çok güzel yerler var. İyi ki de gelmişim. Çok mutlu oldum. Bu sıcak yaz gününde hem serinledik hem spor yaptık" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI