Islahiye Yesemek Açık Hava Müzesinde inceleme

Yesemek Açık Hava Müzesinde inceleme

04.03.2024 - 10:38 | Son Güncellenme:

Yesemek Açık Hava Müzesinde inceleme

Yesemek Açık Hava Müzesinde inceleme

Kadir ÇELİK/ İSLAHİYE (Gaziantep), (DHA)- GAZİANTEP’in İslahiye İlçesinde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinde ayakta kalan, Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesinde incelemelerde bulunuldu.

Gaziantep Müze Müdürü Özgür Çomak, Gaziantep Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Engin ve beraberindekiler UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi’ne adaylık çalışmaları devam eden Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesinde incelemelerde bulunarak ören yeri karşılama merkezi ve çevre düzenlemesi proje çalışması başlattı.

2023 yılında 7 bin 146 yerli ve yabancı turisti ağırlayan müzede, bazalt taşından oluşan ağırlığı 1 ile 10 ton arasında değişen dağ tanrısı, savaş arabası ve aslan gibi figürlerin işlendiği 564 heykel bulunuyor. Yesemek Açık Hava Müzesi ve Heykel Atölyesini ziyaret eden Gaziantep Müze Müdürlüğü yetkilileri, ”Gaziantep Müzesi, Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğiyle, Koruma kurulu onayıyla, ören yeri karşılama merkezi, çevre düzenlemesi, lavabolarının yenilenmesi, ziyaretçi yürüyüş güzergâhı, yönlendirme tabelası, eser bilgilendirme panolarının yapılması, tel çit ile çevrilmesi, kamera ve aydınlatma sistemlerinin kurulması amaçlanıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI