Giresun Giresun’da ‘plajlar bölgesi projesi’ start aldı

Giresun’da ‘plajlar bölgesi projesi’ start aldı

06.04.2021 - 15:01 | Son Güncellenme:

Giresun’da ‘plajlar bölgesi projesi’ start aldı

Giresun’da ‘plajlar bölgesi projesi’ start aldı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA) - GİRESUN'da yaklaşık bir kilometrelik alana uygulanacak ‘plajlar bölgesi projesi’ yapılan törenle başladı.

Belediye plajı mevkiinde gerçekleştirilen törende konuşan Giresun Belediye Başkan Aytekin Şenlikoğlu, seçim öncesinde vaat etmiş oldukları projeleri tek tek hayata geçirdiklerini söyledi. Vaat ettikleri projelerin bir kısmını iki yıl gibi kısa bir süre içerisinde uygulamaya koyduklarını, bazı projelerle ilgili de çok önemli aşamalar kat ettiklerini anlatan Başkan Şenlikoğlu, “Biz deniz ile iç içe yaşayan bir kentiz. Giresun, bölgemizin en güzel kumsallarına, plajlarına sahip bir şehir. Onun için bu projeye özel önem veriyoruz. Artık, sahillerimizi kumsallarımızı vatandaşlarımız istediği şekilde kullanacak. Karadeniz Bölgemizde hiçbir yerde olmayan  görselliği ve donatıları olan projemiz göz kamaştıracak ve halkımızın kullanımı için hayata geçecektir” dedi.

Şenlikoğlu, projenin önümüzdeki yaz sezonuna yetiştirilmesini istediklerini dile getirerek, “Plajlar projemiz hem yerli hem de yabancı misafirlerimiz için çok güzel bir dinlenme ve denizle buluşma noktası olacak. Yapımına başlanacak olan projemizin süratle önümüzdeki yaz sezonuna yetiştirilmesini istiyorum. Tamamlandığında vatandaşımızın memnuniyet duyacağı güzel bir hizmet olacağını düşünüyoruz. Şehrimizin turizmden aldığı payın artırılması hedefiyle kentin sahip olduğu doğal değerleri en iyi şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Sahillerimizi cazibe merkezi haline getirerek hak ettiği değeri almasını sağlayacağız” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Şenlikoğlu, iş makinasını kullanarak işin startını verdi.

Projede, anfi tiyatro, iskele, çocuk su parkı, kumsal kotunda ahşap yürüyüş yolları, bisiklet park yeri, kamp alanı, çocuk macera parkuru, duş ve bebek bakım ünitesi, sahil güvenlik ve cankurtaran merkezi, çay kahve kioksu, mescit ve plaj işletmesi yer alacak.

FOTOĞRAFLI