Giresun UFK: Türk fındığı kimseye peşkeş çekilemeyecek kadar değerlidir

UFK: Türk fındığı kimseye peşkeş çekilemeyecek kadar değerlidir

04.10.2023 - 15:22 | Son Güncellenme:

UFK: Türk fındığı kimseye peşkeş çekilemeyecek kadar değerlidir

UFK: Türk fındığı kimseye peşkeş çekilemeyecek kadar değerlidir

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, “Üreticiler bu zamana kadar gösterdiği satıştaki tutuculuklarını bugünlerde biraz daha göstererek ucuz mal alma sevdasında olan alıcıların hevesini kursaklarında bırakmalıdırlar. Türk fındığı kimseye peşkeş çekilemeyecek kadar değerlidir” dedi.
Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük Bölük, yaptığı açıklamada, sezona 70 liradan başlayan ve bir hafta öncesinde 110 liraya kadar yükselen fındık fiyatlarının bugünlerde 100 liraya düştüğünü belirtti. Fındık piyasasının en büyük alıcısının ucuz fındık alma sevdasında olduğunu söyleyen Bölük, “Piyasanın büyük alıcısı alımını geciktirerek sezon başında fiyatı yukarı taşıyan yerli alıcıları bir nevi cezalandırmaya çalışmakta piyasada oluşan kredi maliyetlerinin yüksekliğini de kullanarak ucuz fındık alma sevdasındadır” ifadelerini kullandı.
Bölük, Türk fındığının kimseye peşkeş çekilmeyecek kadar değerli olduğunu belirterek, “Üreticiler bu zamana kadar gösterdiği satıştaki tutuculuklarını bugünlerde biraz daha göstererek ucuz mal alma sevdasında olan alıcıların hevesini kursaklarında bırakmalıdırlar. Türk fındığı kimseye peşkeş çekilemeyecek kadar değerlidir” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI