Yüksekova Öğretmen olarak geldiği ilçeye, 31 yıl aradan sonra geri döndü

Öğretmen olarak geldiği ilçeye, 31 yıl aradan sonra geri döndü

20.04.2024 - 10:59 | Son Güncellenme:

Öğretmen olarak geldiği ilçeye, 31 yıl aradan sonra geri döndü

Öğretmen olarak geldiği ilçeye, 31 yıl aradan sonra geri döndü

Yaşar KAPLAN/YÜKSEKOVA,(Hakkari)-(DHA)-ARTVİN'in Yusufeli ilçesinde yaşayan Sabit Yılmaz(62), 1981 yılında öğretmen olarak geldiği, 12 yıl görev yaptıktan sonra ayrıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 31 yıl aradan sonra geri döndü. Eşi ile ilçede kiraladıkları evde yaşamaya başlayan Yılmaz, şimdi ise Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan YSK kursuna gelen öğrencilere eğitim veriyor. Mutluluğunu dile getiren Yılmaz, "Öğrencilere Fen Bilimleri alanında eğitim veriyorum. Yıllar önce mezun ettiğim bir çok öğrencim ilçede idarecilik ve öğretmenlik yaptığını gördüm. Onları ziyaret edince çok mutlu oldum. Şimdi de onların çocuklarına ve torunlarına eğitim veriyorum." dedi.

Fen Bilimleri Öğretmeni olan ve 7 yıl önce emekli olan 3 çocuk babası Sabit Yılmaz'ın 1981 yılında Yüksekova Lisesine atandı. Yılmaz, burada 12 yıl idarecilik ve öğretmenlik yaptıktan sonra başka kente tayini çıktı. Emekli olduktan sonra da memleketi olan Artvin'in Yusufeli ilçesine yerleşen Yılmaz, yıllar önce yaşadığı ilk görev yerini ise hiç unutmadı. Eşi ile birlikte ilçeye dönmek isteyen emekli öğretmen Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi'ne müracaatta bulunarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girecek olan öğrencilere eğitim verebileceğini söyledi. Müracaatı kabul edilince de Yılmaz, eşi ile birlikte 31 yıl önce ayrıldıkları ilçeye dönerek burada kiraladıkları eve yerleşti ve yıllar önce mezun ettiği öğrencilerinin çocuklarına, torunlarına ve yakınlarına Halk Eğitim Merkezi'nde açılan kursta eğitim vermeye başladı.

'ÇOK MUTLUYUM'

Yıllar önce ayrıldığı ilçede yine öğretmenlik yapmanın mutluluğunu yaşayan Yılmaz, "12 yıl görev yaptığım Yüksekova'da öğretmenlik, müdür yardımcılığı, müdürlük görevlerinde bulundum. Daha sonra da Halk Eğitim Müdürlüğü yaptım. Başka bir kente tayinim çıkınca da ayrıldım. 2017 yılında ise emekli oldum. 31 yıl aradan sonra ise ilk görev yerime döndüm ve çok mutluyum. Buraları çok özlüyordum. Ancak babam yalnız kaldığı için gelemiyordum. Babam vefat ettikten sonra memleketimi bırakıp, ilik görev yaptığım Yüksekova'ya döndüm. Şu an bunu mutluluğunu yaşıyorum. Eski öğrencilerimi arayarak ev bulmalarını istedim. Geçen yılın son aylarında ise taşındım. Eşimin de burada akraba ve dostları var. Buraya gelince kendimi cennette hissetim. Yıllar önce mezun ettiğim bir çok öğrencim ilçede idarecilik ve öğretmenlik yaptığını gördüm. Onları ziyaret edince çok mutlu oldum. Şimdi de onların çocuklarına ve torunlarına eğitim veriyorum." dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI