Hatay Hatay’da AK Parti Kadın Kolları'ndan Gazze açıklaması

Hatay’da AK Parti Kadın Kolları'ndan Gazze açıklaması

10.05.2024 - 17:07 | Son Güncellenme:

Hatay’da AK Parti Kadın Kolları'ndan Gazze açıklaması

Hatay’da AK Parti Kadın Kollarından Gazze açıklaması

Samim SELÇUK/ HATAY, (DHA)- HATAY'da AK Parti Kadın Kolları tarafından, yaşam hakları elinden alınan Gazzeli anneler için açıklama yapıldı.

Kadın kolları üyeleri İsrail'in saldırılarını protesto etti.

AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan grup adına açıklama yapan İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Gül Çalım, Filistin, Gazze ve Refah'ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmanın hiç bu kadar zor olmadığını kaydetti. Çalım, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi'nin raporuna göre Gazze'de 9 bin kadının öldüğünü aktararak, "Günde ortalama 63 kadın hala ölüyor ve bunların 37'si ise anne. Kayıp ve akıbeti bilinmeyen kadınların sayısı 2 bin 100" dedi.

Filistin'de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 6 bin hamile kadının risk altında olduğuna işaret eden Çalım, her gün 180 annenin ölümle burun buruna doğum yaptığını kaydetti. Çalım, Hamas'ın ateşkes anlaşmasına ilişkin önerileri onayladığını bildirmesine değinerek, "Ancak çağrıya rağmen özellikle Gazze ve Refah'ta artarak devam eden saldırılar İsrail'in niyetini ortaya koymuştur. Biz anneler olarak İsrail'e bir kez daha çağrıda bulunuyoruz; ateşkes için bir adım bekliyoruz. İsrailli yetkililere soruyorum; vaat edilmiş topraklar hedefinizi, hayattan kopardığınız annelerin ve çocukların bedenleri üzerine mi inşa edeceksiniz?" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI