İskenderun Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

17.05.2024 - 14:02 | Son Güncellenme:

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi'nde mezuniyet sevinci

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesinde mezuniyet sevinci

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Teknik Üniversitesi (İSTE) Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği ile Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programları mezunlarını düzenlenen mezuniyet töreniyle uğurladı.

Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi mezuniyet töreni 16 Mayıs Perşembe günü İSTE Merkez Yerleşkesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi. Törene, İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ve Eşi Doç. Dr. Aytemis Depci ev sahipliği yaparken, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Belen Belediye Başkan V. İsmail Kahraman, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, denizcilik sektörünün önde gelen isimleri, İSTE akademik ve idari personeli, mezun öğrencilerin aileleri ve öğrenciler katıldı. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, "Ölan öğrencilerimizin üniversitemizde mükemmel bir eğitim aldıklarını bilmenizi isterim. Fakültemizin teknik alt yapısını güçlendirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Deprem öncesi ve sonrasında birçok atölye ve laboratuvar açtık. Fakültemizde; gemi adamları ve kılavuz kaptanlar eğitim ve sınav yönergesine uygun yapılmış olan yangın eğitim uygulama merkezi ve denizde canlı kalabilme uygulama merkezlerimiz, ilk yardım laboratuvarı, seyir laboratuvarı, makine laboratuvarı, hidrolik pinomatik laboratuvarı, köprü üstü simülasyonu, ecdis-radar simülasyonu, sıvı yük elleçleme, tanker simülasyonu, gemi makineleri simülasyonu bunlardan bazıları" dedi.

Törende bayrak ve flama devir teslim töreninin ardından mezun öğrenciler denizcilik meslek yemini etti. İlk olarak fakülte ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaketleri ve sektör temsilcilerinin hediyeleri takdim edildi. Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programı birincisi Semih Yılmaz ve Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği programı birincisi Görkem Ünlü’nün konuşmalarının ardında tüm mezun öğrencilere plaketleri verildi. Ayrıca, mezuniyet töreninde emeği geçen sektör paydaşlarına teşekkür plaketi takdim edildi. Mezun öğrencilerin kep atmalarıyla süren tören öğrenci ailelerinin de yer aldığı hatıra fotoğraf çekimiyle son buldu. (DHA)

FOTOĞRAFLI