Bornova Bir yılda 10 bin meyve fidanı dağıtılacak

Bir yılda 10 bin meyve fidanı dağıtılacak

05.05.2024 - 11:46 | Son Güncellenme:

Bir yılda 10 bin meyve fidanı dağıtılacak

Bir yılda 10 bin meyve fidanı dağıtılacak

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Bornova Belediyesi kırsal mahalleleri kalkındırmak amacıyla ücretsiz meyve fidanı dağıtmaya başladı. "Tarımsal kalkınma hedefi doğrultusunda yerel üreticiye her türlü desteği vereceğiz" diyen Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda doğal ve sağlıklı gıdaların Dost Market tezgahlarında olacağını da söyledi.

Bornova Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle üretici kooperatiflerinden temin ettiği elma, armut, ayva, şeftali, nektarin, kiraz, kayısı, erik, ceviz ve badem fidanlarının dağıtımına Eğridere'de başladı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki yıl sonuna kadar toplam 10 bin fidanın üreticiye ulaştırılacağı çalışma kapsamında ilk fidanları muhtarlarla birlikte dağıttı. Bornova'nın 12 eski köy yerleşimi, coğrafi tescilli ürünleri; misket üzümü ve kınalı bamyası başta olmak üzere ciddi anlamda tarım potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Eşki, “Kırsal mahallelerimizi kalkındırmak için yerel üreticimize her türlü desteği vereceğiz. Meyve fidanı dağıtımı da bu amaçla yapacağımız çalışmalardan biri" dedi.

DOĞAL ÜRÜNLER DOST MARKET RAFLARINDA OLACAK

Tarım alanındaki çalışmaları sosyal bir projeye de dönüştüreceklerini söyleyen Eşki, “Destek verdiğimiz çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünleri Bornova Tarımsal Kalkınma Kooperetifi aracılığıyla satın alarak üreticimize destek olurken ihtiyaç sahibi Bornovalılar'ın doğal ve sağlıklı gıdalara ulaşımını sağlayacağız. Yetiştirilen bu ürünler kısa süre sonra açmaya başlayacağımız Dost Market raflarında yerini alacak" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI