Merkez Kars'ta kar yağışını eğlenceye çevirdiler

Kars'ta kar yağışını eğlenceye çevirdiler

06.01.2024 - 09:24 | Son Güncellenme:

Kars'ta kar yağışını eğlenceye çevirdiler

Karsta kar yağışını eğlenceye çevirdiler

Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)- KARS'ta etkili olan kar yağışı, eğlenceye dönüştürüldü. Kale yolunda yuvarlanan dev kartopundan yaptıkları kardan adamı süsleyen aile, çocuklarıyla birlikte eğlendi.
Kars'ta yağan kar, kent merkezini beyaza bürüdü. Belediye ekiplerinin temizlik çalışması yaptığı kentte, gençler ve çocuklar, kar yağışını eğlenceye çevirdi. Gazi Kars Bedesten bölgesindeki Kars Kalesi eteklerine gelenler, dev bir kartopu yuvarlamaya başladı. Büyük bir kardan adam yapmak isteyenlerin çalışması izleyenlerden ilgi gördü. Kars'ı gezmeye gelen bazı aileler ise çocukları için kardan adam yaptı. Süslenen kardan adamı görünce sevinen çocukları, yakınları kamerayla görüntülemeye çalıştı. 
BUGÜN HAVAMIZ ÇOK GÜZEL TAM BİR KARS HAVASI
    Kar yağışına turizmciler de çok sevindi. Kars'ın kadın girişimcilerinden kaz evi işletmecisi Nuran Oğuz Özyılmaz, "Kars'a kar çok yakışıyor. Kar yağışıyla birlikte Kars'ın havası da değişti ve ortaya güzel görüntüler çıktı. Bugün havamız çok güzel tam bir Kars havası. Yürüdüğün zaman haz alacağın bir gün yaşıyoruz. Özlemle bugünü bekliyorduk. Biraz gecikti ama büyük keyif verdi. Bu şehir bütün iklimleri barındırmaktadır. Sıcağı var, soğuğu var, karı var, yazı var dört iklim birden yaşanmakta. Onun için havası, suyu keyiftir Kars'ın. Kışı görmek isteyenlere kışta kaz yemek isteyenleri Kars'a davet ediyorum" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI