Kayseri Başkan Büyükkılıç: Seçimde katılımın yüzde 100’lere ulaşmasını diliyorum

Başkan Büyükkılıç: Seçimde katılımın yüzde 100’lere ulaşmasını diliyorum

23.03.2024 - 15:16 | Son Güncellenme:

Başkan Büyükkılıç: Seçimde katılımın yüzde 100’lere ulaşmasını diliyorum

Başkan Büyükkılıç: Seçimde katılımın yüzde 100’lere ulaşmasını diliyorum

Furkan KAVUKLU-Yeliz BAYAZIT/KAYSERİ, (DHA)- BÜYÜKŞEHİR Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı açıklamada, “Oy kullanacak olan vatandaşlarımızın sandığa gitmelerini temenni ediyorum. Kime oy vereceğinden öte öncelikle vatandaşlık yapmak üzere seçimde katılımın yüzde 100’lere ulaşmasını diliyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Türk insanına fırsat verilirse, imkan verilirse, neler yapacağını hep beraber gözlemledik. ‘TEKNOFEST gençliği’ diye nitelendirdiğimiz TÜBİTAK’a projeler yapan gençlerimize yönelik çalışmaların olmazsa olmaz olduğunu gördük. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bu gençlere verilen fırsatların ürünlerini hep beraber gözlemliyoruz. KAAN, adeta gururumuz olan bir uçak. Bu anlayış içerisinde çalışmaların sürmesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

'HASSASİYET İÇİNDE SÜRECİ YÖNETİYORUZ'

31 Mart seçimlerine değinen Başkan Büyükkılıç, “Bugüne kadar hangi siyasi partiye oy veriyor olursa olsun tüm kardeşlerimize hem hizmet götürmek hem de onların gönüllerinde yer ederek oylarını alma yönünde gayret göstermemin gerektiğini buradan hatırlatıyorum. Bu hassasiyet içinde süreci yönetiyoruz. Bir hafta sonra milletin demokrasiye olan hem bağlılığı hem de iradesini hep beraber gözlemleyeceğiz. Oy kullanacak olan vatandaşlarımızın sandığa gitmelerini temenni ediyorum. Kime oy vereceğinden öte öncelikle vatandaşlık yapmak üzere seçimde katılımın yüzde 100’lere ulaşmasını diliyorum. ‘Boş ver, ben oy vermesem de olur, kenarda dursam da olur, ben vermeyince seçilmiyorlar mı?’ gibi yaklaşımdan öte vatandaşlık görevlerini yapmalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘EN ÇOK DENETLENEN BELEDİYELER AK PARTİLİ BELEDİYELER’

Gazetecilerin su indirimi ile ilgili sorularını yanıtlayan Büyükkılıç, “Biz Sayıştay denetimine ve yasalara tabiyiz. En çok denetlenen belediyeler AK Partili belediyeler. Özel yaklaşım, ya da bir müsamaha yok. Mevzuata aykırı hiçbir şey yapmadık, yapmayız. Yasalarda kişi borcu diye bir şey vardır. Vatandaşımızı da asla göz ardı etmeyiz. Özellikle su fiyatlarıyla ilgili önce bir sabitleme yaptık. Biz yatırımdan yatırıma hizmetten hizmete koşan bir belediyeyiz. KASKİ’mizin 2024 yılındaki bütçesi 3 milyar 850 milyon. Böyle bir süreç içinde su faturalarından başka da bir geliri yok. Ayrıca su faturalarının içinde çevre temizlik vergisi ve KDV var. Atık suyun KDV'si ayrı, içme suyunun KDV'si ayrı. Şimdi bütün bu bindirimlerle birlikte vatandaş eline faturayı alıyor, harcadığı metreküp ile ödediği parayı buluşturuyor çarpıyor ve yüksek geliyor. O şartlarda biz 16'ncı sıradaydık. Son yaptığımız hamleyle de Hatay birinci, biz ikinci sıradayız. Gönlümüz ister ki hiç para almayalım. Ama öyle bir dünya yok. Bin tane çalışan ve gerçekleştirilmesi gereken bir bütçesi var” diye konuştu.

‘BAZI PARTİLERİN ADAYLARI HİÇ KİMSE TARAFINDAN BİLİNMİYOR’

AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm ise, "Adaylarımız tarımda, sanayide, turizmde ve sosyal alanlarda 'Kayseri'yi daha fazla nasıl geliştiririz' kaygısı içinde. Bazı partilerin adayları hiç kimse tarafından bilinmiyor. Bazı adaylar genç, geleceği var ama maalesef kendine yakışmayan bazı söylemlerde bulunuyor. Biz şunu net bir şekilde söyleyelim. Teşkilat, milletvekillerimiz, bakanlarımız, büyükşehir belediyemiz ve hep birlikte uyum içinde bir seçim çalışması yapıyoruz. Bunu yapmaya da devam edeceğiz" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI