Kayseri Kayseri'de 150 milyon TL'lik üst geçit projesinde sona gelindi

Kayseri'de 150 milyon TL'lik üst geçit projesinde sona gelindi

26.03.2024 - 12:42 | Son Güncellenme:

Kayseri'de 150 milyon TL'lik üst geçit projesinde sona gelindi

Kayseride 150 milyon TLlik üst geçit projesinde sona gelindi

KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yakut Mahallesi’ni Kocasinan Bulvarı ile şehrin merkezine bağlayan, toplam maliyeti yaklaşık 150 milyon TL olan üst geçit köprüsü ve bağlantı yolu projesinde sona gelindiğini söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin kuzeyindeki Yakut Mahallesi’ni Kocasinan Bulvarı’na bağlayarak şehrin güneyi ile birleştirecek üst geçit köprüsünün inşaatını yerinde inceledi. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından kamulaştırma giderleri hariç toplam maliyeti yaklaşık 150 milyon TL olan köprü inşaatının tamamlandığını, asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Büyükkılıç, “Durmak yok, çalışmaya devam. Yakut Mahallemizin, Kocasinan Bulvarı ile bağlayarak şehirle bütünleşmesi, çok daha kolay ulaşım imkanına kavuşması için Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile birlikte çalışmalarını başlattığımız 150 Milyon TL değerindeki demiryolu üstgeçit köprüsü, ana arter, bağlantı yolları ve kavşak düzenlemeleri çalışmalarımızda sona geldik” dedi.

‘ULAŞIMI DAHA GÜVENLİ VE KONFORLU BİR HALE GETİRECEĞİZ’

7 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılan projede, aydınlatma sistemleri yapıldığını, güvenlik bariyerleri oluşturulduğunu, yaya yolları ve peyzaj düzenleme çalışmaları yapıldığını söyleyen Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu: “İnşallah bu projemiz ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerindeki trafik yükünü azaltarak, şehir içi ulaşımı daha güvenli ve konforlu bir hale getireceğiz. Tüm hemşehrilerime ve Kayserimize hayırlı olsun." (DHA)

FOTOĞRAFLI

Yazarlar