Yeşilhisar Soğanlı Vadisi'ne yerli ve yabancı turist ilgisi

Soğanlı Vadisi'ne yerli ve yabancı turist ilgisi

15.04.2024 - 11:22 | Son Güncellenme:

Soğanlı Vadisi'ne yerli ve yabancı turist ilgisi

Soğanlı Vadisine yerli ve yabancı turist ilgisi

Metin DEĞİRMENCİ/YEŞİLHİSAR, (Kayseri), (DHA)- KAYSERİ'nin Yeşilhisar ilçesinde bulunan Soğanlı Vadisi, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kayseri'ye 80 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşilhisar ilçesindeki Soğanlı Vadisi, peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, yöre halkınca yapılan Soğanlı bebekleriyle turistlerin ilgisini çekiyor. Bölgeyi ziyaret eden yabancı turistler, tarihi taş evleri gezip, meydanda satılan Soğanlı bebeklerinden satın alarak, balon turu yapma imkanı buluyor. Kapadokya'da rehberlik yapan Murat Çeliker, "Kapadokya'nın doğu girişi olan Soğanlı Vadisi, son yıllarda popülaritesini kaybetmişken, 1 yıl içinde yapılan yatırımlarla beraber özellikle Rus turistlerin gözbebeği oldu. Özellikle burayı ziyaret etmek isteyen misafirlerimizi, Soğanlı Vadisi'ne getiriyoruz. Gerek bez bebekleri, gerekse burada çekilen dizi ile insanların ilgisini çok çekiyor. Soğanlı Vadisi, sıcak hava balonlarıyla birlikte burası Türkiye'nin göz bebeği oldu" dedi.

Rusya'dan Kapadokya'ya sonrasında ise Soğanlı Vadisi'ne gelen Rus turist Mariya Klepikova ise, bölgeyi çok beğendiğini ve Rusya'dan, özellikle burayı görmek için geldiğini belirtti.

Rusya'dan gelen Svetlana Kursakova ve İurii Kursakov çifti ise, bölgeye ikinci kez geldiklerini, Ortodoks oldukları için buraya bir daha gelmek istediklerini ve bölgenin büyüleyici olduğunu söyledi. (DHA)

FOTOĞRAFLI