Kütahya Hisarcık'ta İlk Yardım Kursu Açıldı

Hisarcık'ta İlk Yardım Kursu Açıldı

26.08.2019 - 18:54 | Son Güncellenme:

Hisarcık’ta ilk yardım kursu açıldı

Hisarcıkta İlk Yardım Kursu Açıldı

Mustafa AKÇAY/HİSARCIK(Kütahya),(DHA)- KÜTAHYA'nın Hisarcık ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan ilk yardım kursuna 34 kişi başvuruda bulundu.

Atatürk İlkokulu dersliğinde açılan toplam 18 saat süreli ilk yardım kursunda, öğretmeni sağlık teknisyeni Reyhan Öztürk tarafından kursiyerlere, ilk yardım ile ilgili temel kavramlar, yabancı cisme bağlı solunum yolu tıkanmasında, kanamalarda, yaralanmalarda, kırık, çıkık ve burkulmalarda, acil bakım gerektiren hastalıklarda, zehirlenmelerde, sıcak çarpması, yanık ve donmalarda, vücuda yabancı cisim kaçmalarında ilk yardım uygulaması, ayrıca hasta, yaralı taşıma tekniklerini konularında uygulamalı eğitim verildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdür Vekili Halil İbrahim Özdoğan, her ortamda farklı zamanlarda kaza ve hastalanma riski bulunduğunu ifade ederek, “Bu gibi durumlarla karşılaşıldığında, müdahalede bulunanların ilkyardım eğitimi almış olmaları, yaşamın devam ettirilmesinde, sakatlanmaların önlenmesinde ve iyileşme sürecinin kısaltılmasında belirleyici rol oynamaktadır. İlkyardım eğitimi almamış kişilerin, ilkyardım uygulamalarında bulunmaları sakıncalı durumlar oluşturacağından ilkyardım uygulayacak olan kişilerin, mutlaka ilkyardım eğitimi almış olmaları son derece önemlidir. Bu nedenle hazırlanan kurs programında temel düzeyde ilkyardım eğitimi verilerek bireylerin bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.