Malatya Malatya'da öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Malatya'da öğretmenlerden şiddete karşı eylem

10.05.2024 - 13:02 | Son Güncellenme:

Malatya'da öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Malatyada öğretmenlerden şiddete karşı eylem

Recep BAĞDAT/MALATYA,(DHA) - MALATYA'da öğretmenler eğitim çalışanlarına şiddete karşı 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğretmenler, İbrahim Oktugan'ın okuldan uzaklaştırılan öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesine tepki gösterdi.1 günlük iş bırakma eylemi gerçekleştiren öğretmenler ellerinde 'öğretmene şiddete hayır' yazılı dövizler taşıdı.

Eğitim camiası adına konuşan Eğitim-Bir-Sen 2 Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasasının bir an önce çıkarılması gerektiğini ifade etti. Ölümle sonuçlanmaya başlayan saldırıların son bulması için gereken adımların ivedilikle atılması gerektiğini vurgulayan Söylemez, "Hatırlayacağınız üzere son birkaç yılda Malatya'mızda da benzer şiddet olaylarına maalesef şahitlik etmiş her olayın akabinde gereken haklı tepkimizi sert bir şekilde ortaya koymuştuk. Tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Sesimize kulak verilip gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki bugün bu garabet yerine başka şeyler konuşacaktık. Eğitimcilere yönelik şiddeti önleme yasası bir an önce çıkarılmalıdır. Öğretmen, memur, hizmetli, şef, şube müdürü demeden tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlerine yönelen şiddeti bir defa daha kınıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar