Akhisar Alaşehir'de temizlik çalışmaları sürüyor

Alaşehir'de temizlik çalışmaları sürüyor

02.08.2023 - 11:35 | Son Güncellenme:

Alaşehir'de temizlik çalışmaları sürüyor

Alaşehirde temizlik çalışmaları sürüyor

Nurettin DOĞAN/ ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)-MANİSA'nın Alaşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçedeki temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Ekiplerin çift vardiya çalıştığı ilçede her mahallede görevlendirilen temizlik elamanlarının sorumluluk bölgelerini düzenli olarak temizlediğini belirten Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "İlçemiz, parklarıyla ve caddeleriyle örnek bir şehir olmaya devam edecek" dedi.

Alaşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçedeki temizlik çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde temizlik çalışması yürüten ekipler, çift vardiyalı olarak çalışıyor. Çöp sıkıştırma araçları gündüz ve gece vardiyasında çalışırken, çevre temizlik personeli 87 mahalle genelinde anayollar ve sokaklarda temizlik yapıyor. Ayrıca her mahallede görevlendirilen temizlik elamanları da sorumluluk bölgelerinde düzenli olarak temizlik çalışması yürütüyor. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Şehrimiz temizlik personellerimizin aralıksız çalışmaları sonucunda her zaman temiz olacak.  Temizlik işleri birimine bağlı ekiplerimiz, genel temizlik çalışmalarının yanı sıra caddelerdeki temizliği sağlamak için
yeteri kadar görevliyle ilçemizin sürekli temiz kalmasını sağlıyor. İlçemiz, parklarıyla ve caddeleriyle örnek bir şehir olmaya devam edecek. Birim amirlerimiz başta olmak üzere tüm temizlik görevlilerine teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız da imkanları ölçüsünde temizlik görevlilerimize destek olmalarını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

'ÇÖPLERİ AYRIŞTIRALIM'
Öküzcüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her mahalle ve caddemizde yeteri kadar çöp bidonları mevcut. Çöplerimizi mutlaka çöp bidonlarına atalım. Ayrıca çöplerin içinde bulunan cam ve pil  artıklarını aynı çöp bidonuna atmayalım. Pillerin patlama, camların ise sokak hayvanlarını ve geri dönüşüm çalışanlarını yaralama ihtimali var. Bu nedenle çöpleri ayrıştırarak, pilleri ve cam artıklarını geri dönüşüm kumbaralarına atalım. Tekstil kıyafet atıklarını tekstil kumbaralarına atılmasıyla, pil ve atık yağlar için temizlik işleri şantiyemizde bulunan birinci sınıf atık getirme merkezine getirilmesiyle israfı da önlemiş oluruz." (DHA)
FOTOĞRAFLI