Varto Varto Kızılay’dan 420 aileye giyim ve gıda yardımı

Varto Kızılay’dan 420 aileye giyim ve gıda yardımı

09.04.2024 - 10:46 | Son Güncellenme:

Varto Kızılay’dan 420 aileye giyim ve gıda yardımı

Varto Kızılay’dan 420 aileye giyim ve gıda yardımı

Fatih ÇELİK/VARTO (Muş), (DHA)- TÜRK Kızılay’ı, ramazan bayramı nedeniyle Muş'un Varto ilçesinin 99 köy ve 50 mezrası ile 7 mahallesinde bayram öncesi maddi durumu iyi olmayan 420 aileye giyim ve gıda yardımı yaptı.

Varto Kızılay Şube Başkanı Hamza Sezgin Yonat, "Varto'nun 99 köyü ve 50 mezrası ile 7 mahallesinde maddi durumu iyi olmayan dul ve yetimlere giyip kolilerini teslim ettik. Bunun yanında ramazan ayı içerisinde 130 aileye ise genel merkezden gönderilen iki bin TL. Nakit yardımını da 130 ailemize yardımda bulunduk. Bu gün ise ilçede gerçek mağdur ve ihtiyaç sahibi olan 290 aileye kıyma ve kuşbaşı yardımı yaptık. Ramazan ayı içerisinde toplamda 420 ailemiz Kızılay yardımından faydalanmış oldu. Ramazandan sonra da genel merkezden bize aktarılacak yardımları vatandaşlara ulaştırmaya çalışacağız. Bu konuda emeği geçen her kese Vartolular adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Hürriyet Mahallesinde ikamet eden Mehmet Aykal (35), "Yardımda bulunan her kesten Allah razı olsun. İlçe başkanımıza ve emeği geçen her kese teşekkür ederim. Allah devletimize zeval vermesin" dedi.

FOTOĞRAFLI