Altunhisar Altunhisar'da geleceğin mühendislerine teknolojik tasarım ödülü

Altunhisar'da geleceğin mühendislerine teknolojik tasarım ödülü

08.05.2024 - 13:17 | Son Güncellenme:

Altunhisar'da geleceğin mühendislerine teknolojik tasarım ödülü

Altunhisarda geleceğin mühendislerine teknolojik tasarım ödülü

Andaç ARSLANPAY/ALTUNHİSAR, (Niğde) (DHA)- ALTUNHİSAR'da Mustafa Necati Ortaokulu öğrencileri, Ortaokullar Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda 'teknolojik tasarım' kategorisinde 'Elmaları Boyut ve Rengine Göre Ayıklama Makinesi' projeleriyle bölge birincisi oldu.

Altunhisar Mustafa Necati Ortaokulu öğrencileri Miraç Mercan, Bekir Kayra Doygun ve Yusuf Buğra Tüzen; proje danışman öğretmenleri Mehmet Emrah Aydın eşliğinde Kayseri’de düzenlenen 18'inci Bölge Tübitak 2204-B Ortaokullar Arası Araştırma Projeleri Yarışması'nda teknolojik tasarım kategorisinde'Elmaları Boyut ve Rengine Göre Ayıklama Makinesi' projeleriyle birincilik ödülü aldı. 18 projeyi geride bırakarak birinci olan ekip, 25-27 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılacak olan bölge birincileri yarışmasına katılmaya hak kazandı.

Başarılı öğrenciler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Altunok, Mustafa Necati Ortaokulu Müdürü Erdem Aydın ve Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Emrah Aydın ile birlikte Kaymakam Abdussamed Yiğit’i makamında ziyaret etti.

Kaymakam Yiğit, "Göz aydınlığımız, geleceğin Altunhisarlı mühendislerini tebrik ediyorum. Kendilerinin her daim destekçileri olacağız. Milletimize ve devletimize hayırlı hizmetler yapmalarını temenni ederim" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI