Ordu Karadeniz Tiyatrosu'nun 60'ıncı yıl galası yapıldı

Karadeniz Tiyatrosu'nun 60'ıncı yıl galası yapıldı

05.02.2024 - 15:50 | Son Güncellenme:

Karadeniz Tiyatrosu'nun 60'ıncı yıl galası yapıldı

Karadeniz Tiyatrosunun 60ıncı yıl galası yapıldı

Mustafa KIRLAK/ORDU, (DHA)- ORDU’nun Altınordu ilçesinde 60 yıldır perdelerini kapatmayan ve bu süre içerisinde 177 oyun sahneye koyan Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu'nun (OBBKT), 60’ncı yıl galası yapıldı.
Türk tiyatrosunun önemli değerlerinden Muhsin Ertuğrul’un öncülüğünde 4 Şubat 1965 yılında o dönemdeki adıyla Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu olarak kurulan ve ilk oyunu olan Reşat Nuri Güntekin’in ‘Hülleci’ adlı eserini sahneye koyan OBBKT, 60’ıncı yıl galasını yaptı. Perdelerini açtığı günden bu yana 177 farklı oyun sahneye koyan OBBKT, 60’ıncı yıl galasında, genç yeteneklerin sahneye koyduğu ‘Rumuz Goncagül’ adlı oyun sahnelendi. Galaya, Büyükşehir Belediye Başkanı  Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra OBBKT’de sahnelenen ilk oyun olan ‘Hülleci’de rol alan tiyatro sanatçıları Gülçin Üstüntaş ve Metin Güven de katıldı. Duygusal anlarında yaşandığı galada Başkan Güler, Gülçin Üstüntaş ve Metin Güven’e plaket ve çiçek takdim etti.
‘BU BİR BAYRAK YARIŞIYDI’
Galada konuşan Hilmi Güler, Ordu’nun bir sanatkar yuvası olduğunu belirterek, “Şehrimizde, Ferhan Şensoy, Ali Poyrazoğlu, Levent Kırca ve daha çok sayıda usta isim aslında Ordu’nun köklerinin ne kadar sağlam olduğunu gösteriyor. Bu bir bayrak yarışıydı. Şimdi bayrağı burada bulunan genç ama usta tiyatrocular ve ekipler taşıyor. Onlar da oyunlarını profesyonel olarak oynuyorlar. Hepsi bizim göz bebeklerimiz. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.
‘ORDU’NUN DAĞI TAŞI HER YERİNDEN SANAT FIŞKIRIYOR’
OBBKT’nin en kıdemli ve tecrübeli sanatçısı Gülçin Üstüntaş da, 60 yıl önce ilk gün sahneye çıkan oyunculardan biri olmanın gururunu yaşadığını ifade ederek, “Bu gururun daha fazlasını bu meşaleyi bugünlere taşıyan bu tiyatrocu arkadaşlarla yaşıyorum. Onları izlerken büyük heyecan duydum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum. Hepsi bu bayrağı daha da ileriye taşıyacak.Şunun altını da çizmek istiyorum; Ordu’nun dağı taşı her yerinden sanat fışkırıyor. Bugün burada bulunan arkadaşlarımın hepsi bizden aldıkları bu görevi en güzel şekilde yürütüyor. Hepsi birbirinden daha güzel ve sanatı gerçekten en güzel şekilde icra ediyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından ‘Rumuz Goncagül’ isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. (DHA)

FOTOĞRAFLI