Düziçi Düziçi Devlet Hastanesi'nde ilk kez meme kanseri cerrahisi gerçekleştirildi

Düziçi Devlet Hastanesi'nde ilk kez meme kanseri cerrahisi gerçekleştirildi

16.04.2024 - 16:37 | Son Güncellenme:

Düziçi Devlet Hastanesi'nde ilk kez meme kanseri cerrahisi gerçekleştirildi

Düziçi Devlet Hastanesinde ilk kez meme kanseri cerrahisi gerçekleştirildi

İbrahim EMÜL/DÜZÇİ (Osmaniye), (DHA) – OSMANİYE'de Düziçi Devlet Hastanesi'nde ilk kez meme kanseri cerrahisi gerçekleştirildi. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Denizhan Kılıç, meme kanserinde erken tanının sağ kalımı arttırmak ve hasta yönetimini son derece kolaylaştırmakta olduğunu kaydetti. Kılıç, "40 yaşını geçen her kadına mamografi ile meme kanseri taramasını öneriyoruz. Mamografi ile taramanın artmasıyla meme kanserine bağlı ölümlerin sayısında ciddi azalma olduğu araştırmalarda gösterilmiştir" dedi.

Düziçi Devlet Hastanesi'ne geçtiğimiz ay içinde memesinde kitle şikayetiyle başvuran 63 yaşındaki Elif Yılmaz’a gerekli görüntüleme ve biyopsi yapıldıktan sonra meme kanseri tanısı koyuldu. Ameliyat öncesi gerekli tetkikler yapıldıktan sonra kanserli memenin tamamen çıkarılması ve koltuk altı lenf nodlarının temizlenmesi için karar verildi. Hastaya, ameliyatı Düziçi Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilerek uygulandı. Hasta operasyondan 1 gün sonra taburcu oldu. Kontrol randevuları devam eden hastaya patoloji sonucuna göre tedavi planı oluşturulacağı kaydedildi.

Hastanede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Denizhan Kılıç, kanser taramalarının önemi ve hastanede ilk kez yapılan ameliyat ve hastanın mevcut durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Meme kanserinde de erken tanının sağ kalımı arttırmakta ve hasta yönetimini son derece kolaylaştırmakta olduğunu ifade eden Op. Dr. Kılıç, "40 yaşını geçen her kadına mamografi ile meme kanseri taramasını öneriyoruz. Mamografi ile taramanın artması ile meme kanserine bağlı ölümlerin sayısında ciddi azalma olduğu araştırmalarda gösterilmiştir. Düziçi Devlet Hastanesi olarak bizler de ilçemizde yaşayan 40 yaşını geçen her kadını meme kanseri taramasını yaptırmak üzere polikliniğimize bekliyoruz" dedi.

Memesinde kitle şikayeti ile başvuran hastaya, ameliyatın hastanede ilk kez başarıyla uygulandığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Denizhan Kılıç, “İhtisasım esnasında tecrübe kazandığım meme kanseri cerrahisini Düziçi Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulayıp; hastamızı başka merkeze yönlendirmeden operasyonunu hastanemizde gerçekleştirerek hastamıza yardımcı olmak bizleri memnun etti. Gönül ister ki kimse kanser cerrahisi geçirmesin ama operasyon gerekli olduğunda hastaların kendi ilçelerinde bu süreci geçirmesinin hastalara maddi manevi fayda sağladığını düşünüyorum” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI