Osmaniye Osmaniye'de 2 otomobilden, 1'i bagajda 13 kaçak göçmen çıktı

Osmaniye'de 2 otomobilden, 1'i bagajda 13 kaçak göçmen çıktı

15.05.2024 - 14:52 | Son Güncellenme:

Osmaniye'de 2 otomobilden, 1'i bagajda 13 kaçak göçmen çıktı

Osmaniyede 2 otomobilden, 1i bagajda 13 kaçak göçmen çıktı

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)- OSMANİYE’de polisin uygulama noktasında durdurduğu 2 ayrı otomobilde, biri bagajda yolculuk yapan 13 göçmen yakalandı. Araç sürücüleri ile birlikte 3 kişi gözaltına alındı.

Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekiplerince, otoyoldaki bir dinlenme tesisi önünde, göçmen kaçakçılığının önlenmesi ve düzensiz göçmenlerin yakalanmasına yönelik çalışma yapıldı. Uygulama sırasında şüphe üzerine iki otomobil durduruldu. Araçlardan birinin arkasından gelen sesler üzerine yapılan kontrolde, bagajdan Suriye uyruklu kaçak göçmen çıktı. Otomobillerde, biri bagajda olmak üzere yolculuk yapan diğer 13 Suriyelinin de resmi makamlarca verilmiş kimlik belgesinin bulunmadığı, illegal yollardan ülkeye giriş yaptıkları belirlendi.

Göçmen Kaçakçılığı suçundan kaydı bulunan araç sürücüleri Suriye uyruklu Muhammed A. ve Reşat R. ile Göçmen Kaçakçılığı suçundan aranan Ramı A. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Göçmen Kaçakçılığı suçunda kullanılan araçlara el konularak yeddi emin otoparkına çekildi. 13 düzensiz göçmen ise İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilerek idari işlemleri akabinde sınır dışı edildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI