Merkez Rize'de 3 gün sürecek GastroRize Festivali tanıtıldı

Rize'de 3 gün sürecek GastroRize Festivali tanıtıldı

11.10.2023 - 13:31 | Son Güncellenme:

Rize'de 3 gün sürecek GastroRize Festivali tanıtıldı

Rizede 3 gün sürecek GastroRize Festivali tanıtıldı

Mehmet Can PEÇE/RİZE,(DHA)-RİZE'de bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek ve 3 gün sürecek GastroRize Festivali'nin lansmanı yapıldı. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Rize'nin sofrasını Türkiye'ye ve dünyaya açıyoruz. Bu sofrada ne var? Çayımız, balımız, kavurmamız, muhlamamız, pepeçuramız, kuru fasulyemiz, pidemiz, enişte lokumumuz, baston ekmeğimiz ve tabii ki hamsimiz var" dedi.
Rize Belediyesi'nce her yıl düzenlenen, bu yıl 3'üncüsü yapılan ve şehrin yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı GastroRize Festivali'nin lansmanı yapıldı. Bir otelde yapılan lansmanda festivalin cuma günü başlayıp, 3 gün süreceği belirtildi. Dünyaca ünlü 30 şefin katılacağı festivalde, şefler deneyimlerini paylaşıp, özel tariflerle yörenin lezzetlerini tadacak. Festival pazar akşamı konser ile sona erecek.
'BU YIL DAHA TECRÜBELİYİZ'
Lansmanda konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Rize'nin doğası, kültürü ve yöresel lezzetlerini tanıtacağımız festivalimiz ile Rize'nin sofrasını Türkiye'ye ve dünyaya açıyoruz. Bu sofrada ne var? Çayımız, balımız, kavurmamız, muhlamamız, pepeçuramız, kuru fasulyemiz, pidemiz, enişte lokumumuz, baston ekmeğimiz ve tabii ki hamsimiz var. Rize için yapıyoruz. Yeme içme sektörümüz için yapıyoruz. Turizm sektörünün gelişmesi için yapıyoruz. Eşsiz kültürümüzü tanıtmak için yapıyoruz. Rize için hedefimiz; şehrimizi tanıtmak, varlıklarımızdan, zenginliklerimizden, güzelliklerimizden herkesi haberdar etmek, Rize'nin marka değerini geliştirmek. Rizeli hemşerilerimiz için hedefimiz; bir araya gelmek, tatlarımızı ve müziğimizi yaşamak, sohbette, muhabbette ve sofrada buluşmak. İşletmecilerimiz için hedefimiz; daha çok iş yapmalarının yollarını aramak, markalaşmalarına katkıda bulunmak, her işletmenin bereketini artırmak. Turizm sektörü için hedefimiz; turizm pazarından aldığımız payı büyütmek. Turizm ekonomisine Rize'nin adını yazmak. Misafirlerimiz için hedefimiz; Rize'nin değerleri, kokuları, tatlarıyla onlara eşsiz bir deneyim yaşatmak. Bu hedeflerimiz için epey yol aldık. Hedeflerimiz için doğru yolda olduğumuzu gördük. Bu yıl daha tecrübeliyiz. İnşallah hedeflerimiz için daha büyük yol alacağız. Türkiye'nin önemli 30 şefi ve gastronomi duayenini ağırlayacağız. Festival alanında, Rize'nin kendine has ürünlerini ve lezzetlerini yorumlayacakları etkinlikler yapacaklar. Buradaki deneyimlerini daha sonra Türkiye ile paylaşacaklar" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI