Merkez Rize'de 57 bin 573 öğrenci, karne sevinci yaşadı

Rize'de 57 bin 573 öğrenci, karne sevinci yaşadı

19.01.2024 - 13:07 | Son Güncellenme:

Rize'de 57 bin 573 öğrenci, karne sevinci yaşadı

Rizede 57 bin 573 öğrenci, karne sevinci yaşadı

Mehmet Can PEÇE/RİZE,(DHA)-  RİZE'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk döneminin tamamlanmasıyla okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi gören 57 bin 573 öğrenciye, karneleri verildi.

Türkiye genelinde 2023-2024 eğitim öğretim yılının sona ermesi nedeniyle Rize'de öğrenciler karne heyecanı yaşadı. İlk dönemin son gününde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere toplam 284 okulda karne töreni düzenlenerek, toplam 57 bin 573 öğrenciye karneleri verildi. Kent merkezinde Çiftçekavak Polis Amca İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz, Belediye Başkanı Rahmi Metin, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi ile çok sayıda veli katıldı. Tören öncesi protokol üyeleri sınıfları ziyaret ederek öğrencilere karneleri taktim etti. Tören okul bahçesinde İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi.  

'BUGÜN 57 BİN 573 ÖĞRENCİMİZ KARNE ALDI'

Karne töreninde konuşan Vali İhsan Selim Baydaş, "Bu yıl cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü. Bu yılı önemsiyoruz. İki haftalık bir tatilde öğrencilerimiz dinlenecek. Anne ve babalarıyla vakit geçirerek aynı zamanda da ilk dönem öğrendiklerini de unutmamaları lazım. İkinci döneme de hayırlısı ile buluşuruz. Bugün 57 bin 573 öğrencimiz karne aldı" diye konuştu.

'ÇOK GÜÇLÜ BİR MİRASA SAHİBİZ'

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürü Tuba Korkmaz da, eğitim sisteminde geleneklere dönüldüğünde akademik ve insani değerlerin artacağını belirterek "Eğitim öğretim sistemimi şekillendirirken, aslında kendi öz değerlerimize dönerek, çünkü çok güçlü bir mirasa sahibiz. Bu yıl cumhuriyetimizin 100'üncü yılın kutluyoruz. Ciddi bir mirasa sahibiz. Eğitim sistemimizdeki geleneklerimize döndüğümüz zaman hem akademik başarımız hem insani değerlerimizin çok daha artacağını düşünüyorum. Bu açıdan çalışmalarımız vizyonumuzu dünya insanı, dünyada eğitime katkısı olabilecek insanlar yetiştirme odağında bakıyoruz.  Bu kapsamda yapılan çalışmaların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI