Samsun Samsun’da sürücü kursu ücretleri arttı

Samsun’da sürücü kursu ücretleri arttı

18.04.2024 - 16:32 | Son Güncellenme:

Samsun’da sürücü kursu ücretleri arttı

Samsun’da sürücü kursu ücretleri arttı

Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN sürücü kursu sahiplerinin yaptığı toplantıda 17 bin lira olan kurs ücretlerinin 25 bin liraya çıkmasına karar verildi. Samsun Sürücü Kursları Dernek Başkanı Cengiz Uluşahin, “Mayıs ayından sonra ehliyetini cebine koymak isteyen kişiler 25 bin liradan başlayan rakamlar ödeyecek” dedi.

Samsun’da sürücü kursu sahipleri dün İlkadım ilçesi Baruthane Mahallesi’ndeki kafede bir araya geldi. Kurs ücretlerinin zamlanması konusunda yapılan toplantıda fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonunda, 17 bin lira olan kurs ücretlerinin 25 bin lira çıkartma kararı verildi. Toplantıda konuşan Samsun Sürücü Kursları Dernek Başkanı Cengiz Uluşahin, “Artan enflasyondan her sektör etkilenirken ehliyet kursları da nasibini aldı. Ehliyet almak, kurs, harç ve sınav bedellerindeki artışlar nedeniyle, ehliyet almanın maliyeti önemli ölçüde yükseldi. 2024 Mayıs ayından sonra ehliyetini cebine koymak isteyen kişiler 25 bin liradan başlayan rakamlar ödeyecek. Akaryakıt ücretlerindeki artış, eğitmen giderleri, araç alımındaki artan fiyatlar, araç bakım masrafları, kira gibi gibi etkenler, sürücü kurslarının işleyişini zorluyor. Bu durum da dolaylı olarak ehliyet alacak kişilerin ödeyeceği ücretlerin artmasına sebep oluyor” dedi.

“YÜKSELİŞE DAYANAMIYORUZ”

Sürücü kurslarının en büyük gider kalemi olarak görünen akaryakıt fiyatlarının sürücü kurslarının fiyatlarına yansıdığını söyleyen Başkan Uluşahin, “Sık sık akaryakıt fiyatlarına zam gelirken, özellikle araç parçalarının fiyatları da yükseldi. Artan maliyetler sonrası ehliyet kurslarına bu ücret yetersiz geliyor. Çözüm arayacağız, petrolün yükselişine dayanamıyoruz. Yüksek fiyatlara sigorta yaptırıyoruz. Vatandaşı da üzmek istemiyoruz, bu şekilde ilerlemeye çalıştık. Devlet ticari araçlarda ÖTV’yi kaldırdı. Söz verdiler, ticari araçlara yaptığımız şeyi de size yapabiliriz dediler. Biz daha kaliteli, daha zevkli eğitim vermek istiyoruz. (DHA)

FOTOĞRAFLI