Erciş Esrük Dağı'na tırmanıp, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular

Esrük Dağı'na tırmanıp, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular

27.02.2023 - 12:02 | Son Güncellenme:

Esrük Dağı'na tırmanıp, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular

Esrük Dağına tırmanıp, depremde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundular

Barış KUL/ERCİŞ,(Van)-(DHA)-VAN'ın Muradiye ilçesindeki 3 bin rakımlı Esrük Dağı'na tırmanan bir grup, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.
Erciş Dağcılık, Arama Kurtarma, Doğa ve Çevre Derneği'ne üye bir grup dağcı ile Van Gölü Aktivistleri Derneği üyeleri, deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarının ardından geri döndü. Dağcı ve aktivistler, dönüş sonrası Muradiye ilçesindeki 3 bin rakımlı Esrük Dağı'na tırmanış yaptı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
Erciş Dağcılık, Arama Kurtarma, Doğa ve Çevre Derneği Temsilcisi Mustafa Şahin (55), depremin hemen ardından arkadaşları ile arama-kurtarma çalışmalarına katıldıklarını belirterek, "23 Ekim 2011 Van depremini yaşayanlar olarak depremzedeleri en iyi biz anlarız. Bugün de ben ve dağcı arkadaşlarım yüksekliği yaklaşık 3 bin metre olan Esrük Dağı'na tırmanış gerçekleştirdik. Burada aktivist arkadaşlarım ile 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirdik. Amacımız; deprem gerçeğine dikkat çekmek. İnşallah bir daha böylesi büyük depremler yaşamayız" dedi.

FOTOĞRAFLI