Ekonomi Yerli cep ‘Kaan’ geldi

Yerli cep ‘Kaan’ geldi

18.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’deki cep telefonu modelleri arasına yerli marka ‘Kaan’ da katıldı. Başarı Ticaret’in geliştirdiği cep telefonunun fiyatı 1.099 TL olarak belirlendi. Türkiye’de üretilmesi için de hazırlıklar başlatıldı

Yerli cep ‘Kaan’ geldi

Yerli cep telefonu markalarına bir yenisi eklendi. Cep telefonu dağıtımı tarafında yılların deneyimli ismi Başarı Ticaret, bu kez de cep telefonu üretimine soyundu. ‘KAAN N1’ adıyla ilk telefonunu piyasaya sunan firma, Turkcell kanalında da yer alacak.

Haberin Devamı

Başarı Ticaret ve İletişim Genel Müdürü Kayhan Biber, yerli isimle ilk cep telefonunu kendilerinin geliştirdiğini belirterek, “Başka yerli üreticiler genelde farklı isimler seçti. Biz yerli isim tercih ettik. Şu anda Çin’de üretim yapıyoruz ancak kısa süre sonra buradaki tesislerimizde üretimi planlıyoruz. Bu nedenle Türk markası olsun istedik. Zaten Başarı olarak daha önce Kaan adıyla dect telefon üretmiştik. Bunu devam ettirmek istedik” dedi. Başarı Grubu’nun Kaan Air adlı da bir helikopter firması bulunuyor.

Biber, Başarı’nın uzun yıllara dayanan geçmişinde güçlü ilişkilerden oluşan bayi ağı, satış sonrası hizmet tecrübesi ve yaygın teknik servis ağı bulunduğunu da anımsattı.

Yeni modeller yolda

Haberin Devamı

Pazara iddialı girdiklerini ve ilk etapta bütün bayi kanalı ve Turkcell satış ağında yer alacaklarını aktaran Biber, “Turkcell’de temettülü ve kontratlı satışlarımız da olacak. Zamanla diğer operatör kanallarında da yer almayı planlıyoruz. Pazardaki talebe göre üretimimizi artıracağız. Fiyat performans açısından telefonumuzun ilgi görmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Biber, Türkiye’de yerli markaların cep telefonu pazarından aldığı payın artması için de çalışacaklarını dile getirerek, şu anda yüzde 15 olan yerli cep payının diğer ülkelerde olduğu gibi yüzde 30’lara çıkması gerektiğini de vurguladı.

Biber, KAAN N1’in yeni modellerinin de devamının geleceğini aktararak, farklı segmentlerde farklı müşteri ihtiyaçlarını karşılayacak modelleri olacağını da belirtti. Ürünü geliştirirken hem kullanıcı tercih ve beklentilerinden ilham aldıklarını hem de GSM operatörlerinin 4.5G yatırımlarının sağladığı imkanlara odaklandıklarını belirten Biber, “Bütün bu verileri birleştirerek geliştirdiğimiz son teknoloji akıllı telefonumuz üst segment özelliklerinde bir ürün olmasına karşın erişilebilir fiyatla tüketiciyle buluşuyor. Yerli marka olma sorumluluğu ile KAAN N1 için 1.099 TL’lik fiyat belirledik” bilgisini verdi.

4.5G uyumlu, 13 MP kamerası var

‘Telefonun Akılcısı’ sloganıyla pazara sunulan KAAN N1’in özellikleri şöyle:

Haberin Devamı

- 5.5 inç’lik ekran boyutu

- Dragontrail cam

- 1920 x 1080 çözünürlükte Full HD IPS ekran

- Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi

- 8 çekirdek 2.0 GHz ve 64 bit işlemci

- 4.5G uyumlu ve CAT6’yı destekliyor

- 3 GB RAM ile desteklendi

- 32 GB dahili, 128 GB’a kadar hafıza desteği

- 8 MP geniş açı ön kamera

- 13 MP çift flaşlı arka kamera

- 3000 mAh güçlü batarya

- 165 gram ağırlığında

- Dört renk seçeneği

- 1.099 TL fiyat