Ekonomi Yerli ‘OLED’ atağı

Yerli ‘OLED’ atağı

27.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Televizyonda yerli OLED TV furyası yaşanıyor. Arçelik ve Vestel, ilk yerli modellerini ürettiklerini açıkladı. Almanya’daki IFA Fuarı’nda görücüye çıkacak modellerin satışına ise eylül ayında başlanacak

Yerli ‘OLED’ atağı

Türk üreticiler, televizyonda yeni teknoloji olan OLED’de atağa kalktı. Arçelik ve Vestel, ilk yerli OLED TV modellerini ürettiklerini duyurdu.
OLED, ekranı olabildiğince ince, hafif ve daha az enerji tüketen, gerçek ve canlı bir görüntü kalitesi sunan yeni nesil bir TV teknolojisi. OLED, Organic Light Emitting Diode (Organik Işık Yayan Diyot) kısaltması. OLED ekran teknolojisi, LED’den farklı bir yapıya sahip.
Vestel, yerli ve kavisli OLED TV modelini 2-7 Eylül tarihlerinde Almanya’da düzenlenecek IFA Fuarı’nda görücüye çıkaracak. Satışına ise fuarından ardından başlanacak. 65 inç’lik OLED TV, TV izleme deneyimini artırmayı hedefliyor.
Mükemmel görüntü
Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, TV teknolojisine yıllardır yatırım yaptıklarını belirterek, Türkiye’de ilk sırada yer aldıklarını, sürekli ilk üçte oldukları Avrupa pazarında da 2016 yılının ilk yarısında pazarın yüzde 5’e varan küçülme oranlarına karşın kendilerinin yüzde 30’un üzerinde büyüdüğünü söyledi.
Geçen yıl çıkardıkları kavisli TV’nin ardından yerli üretim OLED TV’yi tüketicilerle buluşturduklarını dile getiren Erdoğan, “Dar açılarda bile görüntüyü bozmadan sunabilen teknolojisi sayesinde kusursuz bir TV izleme deneyimi sunacağız. Görüntü kalitesi konusunda oldukça dikkat çekici bir performans sunan OLED TV üretimine yaptığımız yatırım ile Türkiye’de ve dünyadaki TV pazarımızı daha da büyüteceğimize inanıyoruz” dedi.
Eylülde lanse edilecek
Arçelik A.Ş. de, ilk OLED TV’sini ürettiğini duyurdu. Arçelik markasıyla lansmanı yapılacak olan OLED TV, Organik LED ve 4K Picture Perfection Teknolojisinin mükemmel izleme deneyimini kullanıcılara sunuyor. Arçelik OLED TV, gerçeğe en yakın, en canlı görüntü kalitesinin yanı sıra 65 inç büyük ekranı, 6.5 mm inceliği ve metalik şık tasarımı ile öne çıkıyor. Televizyonun lansmanı eylül ayında yapılacak.
Arçelik A.Ş.’nin Türkiye’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Can Dinçer, Arçelik markalı yeni ürünlerinin Türkiye’de üretilen ilk OLED TV olma özelliğine sahip olduğunu kaydetti. Dinçer, “4K ve yeni nesil akıllı TV’lerin yaygınlaşması ile pazardaki talep, üst segment ürünlere doğru kayıyor. Biz de bu talebe en güçlü yanıtı, teknolojide en son nokta olan Arçelik OLED TV ile tüketicilerin karşısına çıkarak veriyoruz. Tüketicilerimiz, yakın zamanda bu ürünümüzü mağazalarımızda bulabilecekler” diye konuştu.
Yaşayan renkler
Standart LED TV’lerden farklı olarak OLED teknolojisi ile milyonlarca organik LED’in her biri birer ışık kaynağı olarak çalışıyor. OLED TV’nin bu devrimsel özelliği ile sonsuza yakın kontrast değerleri ve kusursuz renkler elde edilebiliyor. Bu sayede mükemmel siyahın üzerinde yaşayan canlı renklerle izleyiciye üstün bir görüntü deneyimi sunuluyor.
4K Picture Perfection Teknolojisi ile geliştirilmiş Ultra HD çözünürlüğe sahip Arçelik OLED TV, HDR, Wide Color Gamut, Micro Dimming özelliklerini de içinde barındırıyor. Daha yüksek kontrasta sahip görüntüyü sunan HDR, daha geniş renk yelpazesi ile en gerçekçi renkleri sunan Wide Color Gamut, karanlık sahnelerde bile en ince detayları ortaya çıkartan Micro Dimming teknolojisi Arçelik OLED TV’nin öne çıkan diğer özellikleri.

Yazarlar