Otomobil Yerliler Cenevre’ye çıkartma yapacak!

Yerliler Cenevre’ye çıkartma yapacak!

07.03.2017 - 15:49 | Son Güncellenme:

Bu yıl 87’incisi düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuar’ında, Türkiye’de üretimi yapılan birçok araç boy gösterecek.

Yerliler Cenevre’ye çıkartma yapacak

İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen, dünyanın önde gelen fuarlarından Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı 9-19 Mart 2017 tarihleri arasında otomobil severlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 87'incisi düzenlenecek olan Cenevre fuarı Avrupa'nın hem bağımsız hem de her yıl düzenlenen tek ve en büyük fuarı olarak göze çarpıyor. Bu yıl fuara Türkiye’de üretimi yapılan ve başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen Fiat, Toyota, Renault, Honda, Hyundai gibi markalar yeni model ve tasarımlarıyla katılım sağlayacak.

Araç üretimini Gebze Şekerpınar’daki fabrikasında gerçekleştiren Honda, Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’na 2016 Ekim ayında üretimine başladığı 10’uncu nesil Civic Sedanı ile katılacak. Gebze’deki yıllık Civic sedan üretimi ise 35 bin adede çıkarılacak. Artık Afrika ve Ortadoğu ülkeleri de ihracat pazarı haline gelirken, Ekim 2017’de üretimde çift vardiyaya çıkılacak. Honda Türkiye'nin 2017 yılındaki üretiminin yaklaşık yüzde 40'ının ihraç edilmesi ise yine hedefler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Yerliler Cenevre’ye çıkartma yapacak

'Hyundai İ10 ve İ20’lerin yüzde 90’ı Avrupa’ya ihraç ediliyor’

Hyundai’ın sadece Türkiye’de ürettiği ve tüm dünyaya ihraç ettiği İ10 ve İ20’ler ise 2016 yılında Türkiye pazarında 21 bin 215 adet satış sayısına ulaştı. 245 bin adet üretim kapasitesine sahip olan Hyundai İ10 ve İ20’lerin yüzde 90’ı Avrupa’ya ihraç ediliyor. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek olan bu araçlar A segmentinin lideri konumunda olmakla birlikte Avrupa pazarında da en çok tercih edilen otomobillerden oldu.

‘C-HR yeni yatırımla fabrikanın kapasitesini 280 bin adede çıkardı’

Toyota Türkiye’nin 350 milyon euro yatırımla 2016 yılının son çeyreğinde Adapazarı fabrikasında banttan indirdiği C-HR modeli Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkacak. 60’a yakın ülkeye ihraç edilen C-HR yeni yatırımla fabrikanın kapasitesini 280 bin adede çıkardı.

‘Renault, yeni Megane Sedan ve makyajlı Clio ile Cenevre’de olacak’

Oyak Renault ise Bursa’da üretilen yeni Megane Sedan ve makyajlı Clio ile Cenevre’de otomobilseverlerin beğenisine sunulacak. 200 milyon euro yatırımla ortaya çıkan yeni Megane Sedan’ın toplamda 500 bin adet üretilmesi planlanıyor.

‘Fiat Egea ailesi Avrupa’da en çok tercih edilen sedan araçlar arasında’

Haberin Devamı

TOFAŞ, 1 milyar dolar yatırımla Türkiye’de ürettiği Egea ailesinin Fiat Egea, Sedan ve Hathchback modellerinin yanı sıra 2016 yılının son çeyreğinde satışa sunduğu Fiat Egea Station Wagon modeli Cenevre Uluslararası Otomobil Fuar’ının ilgi odağı olacak. Tipo adıyla Avrupa pazarlarında yerini alan Fiat Egea model ailesi Avrupa’da en çok tercih edilen sedan araçlar arasında yer alıyor. Egea’nın 2017 yılı ihracat hedefi ise 180 bin adet olarak belirlendi.

Aralarında otomobil tasarımcılarıyla otomobil sektörüne yedek parça ve aksesuar tedarik eden şirketlerin de bulunduğu yaklaşık 180 markanın katılım sağlayacağı ve 900’den fazla modelin sergileneceği Cenevre otomobil fuarını bu yıl 700 binin üzerinde otomobilseverin ziyaret etmesi bekleniyor.