Adana YERYÜZÜ SOFRASI SEYHAN’DA KURULACAK

YERYÜZÜ SOFRASI SEYHAN’DA KURULACAK

21.06.2016 - 11:22 | Son Güncellenme:

.

YERYÜZÜ SOFRASI SEYHAN’DA KURULACAK

Seyhan Belediyesi, Antikapitalist Müslümanlar Hareketi Grubu ile birlikte ‘Yeryüzü Sofrası’nı Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki Barış Meydanı’nda kuracak.
23 Haziran akşamı Barış Meydanı’nda gerçekleştirilecek ‘Yeryüzü Sofrası’nın sloganı; ‘Azığınla, sofranla gel.’ Bu kapsamda ‘Yeryüzü Sofrası’na katılacak olanların kendi iftarlıklarını kendilerinin getirmesi gerekiyor.
Beş yıldızlı otellerde toplumun yalnızca bir kesiminin katılabildiği şatafatlı iftar yemeklerine tepki olarak ilk kez İstanbul’da 2011’de düzenlenen ‘Yeryüzü Sofrası’ o günden bu yana Türkiye’nin çeşitli noktalarında kuruldu. Kendilerini ‘Antikapitalist Müslümanlar Hareketi’ olarak tanımlayan ve liderliğini İhsan Eliaçık’ın yaptığı grup Adana’da ‘Yeryüzü Sofrası’ kurmak için Seyhan Belediyesi’ni tercih etti.
KARALAR VE ELİAÇIK’TAN ORTAK DAVET
Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 23 Haziran akşamı Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki Barış Meydanı’nda kurulacak ‘Yeryüzü Sofrası’na tüm Adanalıları davet etti. Başkan Karalar, “Yeryüzü Sofrası’nın kuruluş felsefesi hakça paylaşımdır. Bu sofraya katılacak olanlar yiyeceklerini yanlarında getiriyor ve yemeklerini diğer insanlarla birlikte paylaşarak yiyor. Bizler de yeryüzü sofrasının kuruluş prensibine sadık kalarak kendi yemeğimizi kendimiz getirecek ve soframızı kardeşlerimizle paylaşacağız” dedi.
Antikapitalist Müslümanlar Hareketi Lideri İhsan Eliaçık, ‘Gezi eylemlerinin manevi bir mirası’ olarak tanımladığı Yeryüzü Sofrası’na ayrımsız, sınıfsız toplumun tüm kesimlerini davet etti. Eliaçık, “İslam Dünyası’nda giderek yozlaşan din anlayışına karşı özünde tepki var, itiraz var. Hertürlü haksızlığı ve kötülüğü yapıp ‘Müslüman geçinmeye çalışanlara karşı’ bu tepki her geçen gün artarak büyüyor. Dini çevrelerin eleştirdiğimiz tutumları nedeniyle dinden soğumuş diye nitelendirdiğimiz kitlelerin sahiplendiği soframıza herkesi davet ediyoruz” diye konuştu.
Yeryüzü Sofrası ilk kez 2011 yılında beş yıldızlı otellerde gerçekleştirilen lüks davetlere tepki olarak İstanbul’da kuruldu. İstanbul’da Taksim Meydanı’ndaki Gezi Parkı protestoları boyunca da devam eden ‘Yeryüzü Sofrası’ geleneği o tarihten bu yana Gezi Eylemleri’nin akılda kalan organizasyonların başında geldi.