Gündem YGS soruları ve cevapları açıklandı! (YGS için ÖSYM'den açıklama)

YGS soruları ve cevapları açıklandı! (YGS için ÖSYM'den açıklama)

12.03.2017 - 11:34 | Son Güncellenme:

Binlerce öğrencinin merakla beklediği YGS soruları ve cevapları açıklandı. ÖSYM, resmi sitesi üzerinden YGS soruları ve cevaplarının açıklandığı müjdesini üniversite adaylarına verdi. Diğer yandan YGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu...

YGS soruları ve cevapları açıklandı (YGS için ÖSYMden açıklama)

Tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde saat 10.00'da başlayan YGS sona erdi. Adaylar sınav salonlarına saat 09.00'dan itibaren alınmaya başlandı. Sınav saat 10.00'da başlamasına rağmen bu yıl ÖSYM kural değişikliğine giderek, salona aday alımlarını saat 09.45'e çekti. Bu nedenle de adaylar zor anlar yaşadı.. ÖSYM’nin yayınlamış olduğu sınav takvimine göre YGS sonuçları 28.03.2017 tarihinde açıklanacak. Merakla beklenen YGS sorular ve cevaplardı da biraz önce açıklandı.

Haberin Devamı

YGS SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

SINAVA GİREMEYENLER BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI



Ankara'da da üniversitelere öğrenci yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın birinci aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) başladı. Geç kalan öğrenciler görevliler tarafından sınav salonuna alınmadılar. Sınava giremeyen öğrenciler üzüntü yaşadı. Veliler, çocuklarını teselli etti.

Adana'da geç kaldığı için Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) alınmayan genç kız, gözyaşlarına boğularak tepki gösterdi.

Bu sırada bir erkek ve kız aday ise bu kez babalarıyla tekrar okula gelip sınava alınmak istedi. Ancak görevliler sınav giriş belgesinde sınava en son ne zaman girileceğinin belirtildiğini, kendilerinin de sınava geç kaldığı söyledi. Bunun üzerine genç kız ve babası duruma tepki göstererek, "Biz sınava mı hazırlanacağız, yoksa sistemi mi öğreneceğiz. Her yıl değişiklik oluyor. Artık ÖSYM'yi takip edemiyoruz" diyerek tepki gösterip belgeleri yırtıp okuldan ayrıldı.

Haberin Devamı

İKİNCİ AŞAMA LYS

YGS sonuçları ise 28 Mart'ta açıklanacak. YGS'de 150 olarak belirlenen baraj puanını geçenler ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) girmeye hak kazanacak. LYS başvuruları 4-17 Nisan arasında alınacak. Haziran ayında beş oturumda düzenlenecek LYS'lerin sonuçları da 11 Temmuz'da açıklanacak. LYS tarihleri şöyle:

LYS-4 (Sosyal Bilimler): 10 Haziran

LYS-1 (Matematik): 11 Haziran

LYS-2 (Fen Bilimleri) ve LYS-5 (Yabancı Dil): 17 Haziran

LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya): 18 Haziran


YGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YGS sınav sonuçları 28 Mart’ta açıklanacak.

YGS’DE HIZLI KOŞAMAYAN SINAVA GİREMEDİ

Sivas’ta YGS sınavı ilginç görüntülere sahne oldu. Sınava 15 dakika kala kapıların kapanması, bir çok adayın nefes nefese kalarak sınava girmelerine neden oldu, koşamayan adaylar ise kapıların kapanması ile sınava giremedi.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) sınav saati olan 10.00’dan 15 dakika önce sınav merkezlerinin kapılarının kapatılacağını bilmeyen bir çok aday sınava giremeyerek mağdur oldu. Sınav merkezlerinin önünde ise “sınav maratonu” benzetmesini neredeyse gerçeğe dönüştüren anlar yaşandı. Kapı görevlileri adayların mağdur olmaması için ısrarla kalan süreyi hatırlatarak adaylardan acele etmelerini istediler. Adaylar son saniyelere kadar koşarak, nefes nefese kalıp sınav salonlarına girdi. Koşamayan veya sınava gireceği salonu bulamayan bir çok aday ise sınav haklarını kaybetti. Aday yakınları uygulamanın bir çok gencin mağdur olmasına neden olduğunu belirterek, Öğrence Seçme ve Yerleştirme Merkezi’ni (ÖSYM) eleştirdi.

Haberin Devamı

Sınava 10 dakika kala sınav merkezlerine gelip kapıdan giremeyen adaylar duygusal anlar yaşadı. Mağdur edildiklerini belirten öğrenciler sınav kağıtlarını yırtarak ayrıldılar.

SINAVI 1 DAKİKAYLA KAÇIRDILAR

Bayburt'ta, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 1 dakika geç kaldığı için giremeyen bazı adaylar gözyaşlarını tutamadı.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin belirlediği kurallar gereğince, sınavların yapıldığı salonların kapıları saat 09.45'te kapatıldı ve bu saatten sonra gelen adaylar sınava alınmadı.

Haberin Devamı

Bayburt'ta, sınava gireceği Bayburt Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine 09.46'da gelen bazı öğrenciler, geç kaldıkları için salonlara alınmamaları üzerine gözyaşlarına hakim olamadı.

YGS SONRASINDA SOSYAL MEDYADAN YORUMLAR

-@Muratkrpck10

"Herkezin hayalinde ki yere gitmesi dileğiyle... Geçmiş olsun #ygs"

-@EdaThmc

"Bugünden sonra ygs öğrencisi biz oluyoruz o nolcak"

- @zehdizdarx

"Bittimi ygs beyza gelsede dalga geçsem"

-@Marjnalherif

" YGS maratonu bitmiştir herkese başarılar dilerim"

- @farukclk41
" 2-3 saat sosyal medyadan uzaklaşın , ygs mağdurları online"

-@bilgenursavas

" YGS hakkında kötü yorumlarınızı bekliyorum içimi rahatlatmam gerekkk"

-@OzgunTheCreator
" YGS nası geçti kesin şeydir ya ben eski sınavları da çözdüm en zorunu bu yıl yapmışlar aaabi gibi geçti di mi."

-@SahinBalcii
" son gunumuzu iyi değerlendirmek lazim bugunden itibaren bir ygs ogrencisiyim"

-@birinciibusra
"YGS Sınavı" diyen şu sınavı kazanmasın bi zahmet ya"

Haberin Devamı

-@gkzxem
" günaydın ygs nasıldı gençler"

-@hepfeydi
" Rahat 10 kişiyi aradım biri pişkin pişkin gülüyo diğeri ağlıyo ötekinin umrunda değil ey ygs sen nelere kadirsin"

-PİYUV PİYUV?
" matematik soruları neydi ya okurken acıktım full yemek yapıyolar soruda #ygs"

-@badbutnays
"Ygs'ye son 365 gün hayırlı olsun"