Gündem Yıldırım: Katil PKK terör örgütü

Yıldırım: Katil PKK terör örgütü

09.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vezneciler’deki terör saldırısında yaralananları ziyaret eden Başbakan Yıldırım, “Katil PKK’dır. Bu bizi şaşırtmadı ama yavaş yavaş çemberleri daralıyor. Üzerlerine kararlılıkla gideceğiz’ dedi

Yıldırım: Katil PKK terör örgütü

Başbakan Binali Yıldırım, Vezneciler’de önceki gün yaşanan bombalı saldırıda yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret etti. Yıldırım, “Sadece terör gruplarına karşı değil, onların içeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayan, destek veren bütün unsurlara da aynı şekilde tavizsiz gereken her şeyi yapacağız” dedi.

Yıldırım, dün ilk olarak İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören üç yaralıyı ziyaret etti.

Yıldırım’a İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş eşlik etti.

Daha sonra Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Yıldırım, çıkışta önce hastane
bahçesinde bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

‘Her şeyi yapacağız’

Yıldırım, şunları söyledi: “Milletim şunu bilsin ki, terör ne yaparsa yapsın, ister şehirlerimizde alçakça, bombalı, canlı bombalı intihar saldırıları, hangi yöntemi kullanırsa kullansınlar, Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlüdür, Türk milleti bir ve beraberdir. Asla ne milletimizi yıldırabilirler, ne de bu büyük devleti, hiçbir şekilde bu onurlu mücadeleden, bu istikbal mücadelesinden, istiklal mücadelesinden geri döndürebilirler. Onun için nerede olursa olsun, ister şehirde ister kırsalda, terörün Türkiye’nin gündeminden çıkması için canla başla askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz hatta vatandaşlarımız bir vücut olarak, bir ve beraber olarak gece gündüz bu amansız mücadeleyi yapacağız. Sadece terör gruplarına karşı değil, onların içeriden ve dışarıdan arkalarını sıvazlayan, destek veren bütün unsurlara da aynı şekilde tavizsiz gereken her şeyi yapacağız.”
Saldırıyı hangi örgütün düzenlediğine ilişkin soruya ise Yıldırım, şöyle cevap verdi:

‘Çemberleri daralıyor’

“PKK. Katil PKK örgütüdür. Bu bizi şaşırtmadı ama yavaş yavaş çemberleri daralıyor. Hem şehirde, hem kırsalda üzerilerine kararlılıkla gitmeye devam edeceğiz. Bu olaylar milletimizi derinden üzüyor ve yaralıyor. Teröre karşı hiddeti, infiali artıyor. Bunu anlayışla karşılıyoruz ancak terörle mücadele de çetin ve kararlık gerektiren bir şeydir. Önünüzde, arkanızda, sağınızda, solunuzda bizler gibi insan kılığında bu katiller var. Vatandaşlarımıza zarar vermemek adına emniyet kuvvetlerimiz titiz çalışma yapıyor.

Bakın bugün bazı basın yayın organlarında polisimize yönelik haksız ithamlar var. Polis teşkilatımız şehirlerimizde kamuoyuna yansımayan, vatandaşlarımızın hissetmediği yüzlerce buna benzer olayı olmadan önce bertaraf ediyorlar, engelliyorlar. Bize düşen bu kahraman güvenlik kuvvetlerimizin moral değerlerini yüksek tutmaktır. Ben vatandaşlarımdan özellikle istirham ediyorum. Canını dişine takan polisimiz, jandarmamız, askerimiz, korucumuz hatta sivil görevlilerimizin bu ulvi mücadelede, bu istiklal, istikbal mücadelesinde daha fazla yanlarında olmalarıdır, daha fazla destekçi olmalarıdır.”

Yıldırım: Katil PKK terör örgütü


Telsizden polislere seslendi

Başbakan Yıldırım, ziyaretinin sonunda polis telsizinden emniyet personeline seslenerek şunları söyledi: “78 milyon vatan evladı iyi biliyor ki, kalleş, hain, insanlıktan nasibini almamış bu katillere hak ettikleri cezayı vereceksiniz. Yaptığınız fedakarlık, kahramanlık için milletimiz adına sizlere teşekkür ediyoruz. Hiç merak etmeyin; her vatan evladı, milletimiz sizin arkanızdadır. Bu vesileyle mübarek ramazanımızın hakkımızda hayırlı olmasını diliyor, gece gündüz demeden hayatını ortaya koyan polis teşkilatımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.”