Dünya Yıldızlar artık sıfır makyaj!

Yıldızlar artık sıfır makyaj!

14.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında Alicia Keys, Salma Hayek gibi isimlerin de olduğu pek çok ünlü isim, ‘Makyaja Hayır’ hareketi başlattı. Yıldızların sosyal medyada makyajsız fotoğraflarını paylaşmasına destek yağdı

Yıldızlar artık sıfır makyaj

Her hareketleriyle modaya yön veren ve gündemi belirleyen Hollywood yıldızları, bu kez ‘Makyaja Hayır’ hareketiyle gündeme geldi. Dünyaca ünlü ABD’li R&B ve soul şarkıcısı Alicia Keys’in başlattığı hareket, kısa sürede Cindy Crawford, Salma Hayek, Kylie Jenner, Daisy Ridley gibi isimlerin sosyal medya hesaplarında etkisini göstermeye başladı.

Haberin Devamı

‘Güzel hissetmemiştim’

Ünlü yıldızlar, en doğal halleriyle çekildikleri fotoğraflarını Instagram hesapları üzerinden paylaşırken, fotoğraflara destek mesajları yağdı. Hollywood’da yeni bir devir başlatmaya hazırlanan Alicia Keys, “LennyLetter.com” sitesine yazdığı ‘Ortaya Çıkma Zamanı’ başlıklı mektupta, bundan sonra makyaj yapmayacağını ve bu kararı verdikten sonra kendini daha güzel hissettiğini açıkladı. “Kendimi hiç bu kadar özgür, güçlü ve güzel hissetmemiştim. Nihayet kendimi bulduğumu düşündüm. Kendimi dinledim ve duvarları yıktım” sözleriyle deneyimini paylaşan Keys, #NoMakeup adını verdiği devrimle Vanity Fair, Fault gibi dergilere de makyajsız olarak poz verdi.

‘Doğallığa dönüş’ çağrısı

Hollywood’un kendine özgü geniş bütçeli makyaj endüstrisini, “Makyaja Hayır” hareketiyle zor günler beklerken, sosyal medya kullanıcıları yeni hareketin Hollywood’un duvarlarını yıkarak, geniş kitlelere ulaşacağı sinyallerini veriyor. Ünlüler, doğal saçlara, doğal yüze, doğal cilde ve doğal güzelliğe dönüş çağrısı yapıyor.