İstanbul YILDIZLI AKADEMİSYENLERDEN ÖĞRENCİLERE YABANCI DİL TAVSİYESİ

YILDIZLI AKADEMİSYENLERDEN ÖĞRENCİLERE YABANCI DİL TAVSİYESİ

18.09.2014 - 12:24 | Son Güncellenme:

.

YILDIZLI AKADEMİSYENLERDEN ÖĞRENCİLERE YABANCI DİL TAVSİYESİ

Yıldız Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrencilerine verilen oryantasyonda hayatta atılacak önemli adımlara değinen Yıldızlı akademisyenler, bu basamakların hızlı bir şekilde çıkılabilmesi için en önemli araçlardan birinin yabancı dil olduğunu belirtti.
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci ve akademisyenleri, yeni döneme kokteyl ve oryantasyon toplantılarının ardından başladı. YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen oryantasyon programında, YTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’na yeni başlayan ve hazırlık programında devam edecek öğrencilere, üniversite ve program konusunda bilgi verildi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak ve idari kadronun desteğiyle, Akademik Koordinatör Öğretim Görevlisi Uğur Kol’un organize ettiği programın sunumunu, Öğretim Görevlisi Ezgi Aydemir gerçekleştirdi.
Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Özgen Ümit Çolak, açılış konuşmasında öğrencilere hazırlık programı hakkında bilgi verirken, İngilizce’nin kariyerleri ve gelecekleri açısından gerekliliğini, öğrencilerden beklentilerini ve yüksekokul tarafından kendilerine sağlanan olanakların önemini anlattı. Çolak, öğrencilere sosyal aktivite ve projelerde yer almalarının derslere girmek kadar önemli olduğunu söyledi.
Üniversite eğitiminin hedefinin sadece iş bulmak veya iş kurmak değil, öğrencinin kişisel gelişimini sağlamak, özgüveni yüksek bireyler yetiştirmek, öğrencilerin var olan potansiyelini ortaya çıkartmak ve önlerinde yeni ufuklar açmak olduğu belirtilen eğitimde, üniversitenin gereken dönüşüm için en önemli şans olduğu ve öğrencilerin burada kendilerini yeniden yapılandırmaları gerektiğinin altı çizildi.
Öğrencilerin hayatta atacakları çok adımlar olduğu belirtilirken, bu basamakların hızlı bir şekilde çıkılabilmesi için, en önemli araçlardan birinin yabancı dil olduğu, Yıldızlı mezunların aldıkları nitelikli eğitimin yanı sıra yabancı dil ile fark oluşturdukları belirtildi.
Daha sonra yeni eğitim dönemi için verilen kokteylde akademik ve idari personel bir araya geldi.