Gündem Yılın ikinci yarısı daha hareketli

Yılın ikinci yarısı daha hareketli

25.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

2015’in ikinci yarısı özellikle çok hareketli ve önemli kararlar verdiğiniz bir döneme işaret ediyor. 11 Ağustos tarihinde burcunuza ilerleyecek olan Jüpiter, şanslı adımlar atabilmeniz için kapılar açacak

Yılın ikinci yarısı daha hareketli

Bu yıldan başlamak üzere, hayatınızda yeni temeller atacağınız bir dönem şekillenmeye başlıyor. Geçtiğimiz iki yıl boyunca zihinsel açıdan sizi test eden koşullar ve konsantrasyon içerisindeydiniz. Yakınlarınız, kardeşler, düşünce dünyanız ve eğitsel tecrübeler açısından oldukça meşgul bir dönemden geçtiniz. Şimdi 23 Aralık’ta Satürn’ün Yay burcuna geçmesi, hem iş hem de kişisel konular açısından yeni bir döneme işaret etmekte.
Bu yeni dönemde gelecek açısından sağlam bir temel atarken, aileniz, eviniz, yerleşime ait konularla da yakından ilgilenmek, sorumluluk taşımak durumunda kalabilirsiniz. Bu yeni süreç özellikle kariyer alanında bitişlere ama aynı zamanda yeni adımlara, başlangıçlara da işaret ediyor. 2015’in ikinci yarısı özellikle çok hareketli ve önemli kararlar verdiğiniz bir döneme işaret etmekte.
Bu yıl ailevi sorumluluklar artarken, kendi iç dünyanızda önemli arayışlara girebilirsiniz. 2015-2018 yılları arasında şekillendireceğiniz kariyer konuları gelecek yıllar açısından da önemli bir temel teşkil edecek.

HAZIRLIK AŞAMASI
11 Ağustos tarihine kadar daha çok bir hazırlık ve bekleme, pişme dönemindesiniz. Şans ve gelişim gezegeni Jüpiter, Aslan burcunda ilerlerken, şartlar pek parlak ya da uygun olmayabilir. Sanki siz de daha içedönük bir hazırlık aşamasındasınız. Bu dönemde edineceğiniz tecrübeler size aynı zamanda geçmiş sıkıntılardan ve kişiliğinizi zorlayan hassaslıklardan sıyrılma imkânı verecek. Kişiliğinizin ruhsal yönlerini geliştirme konusunda oldukça şanslısınız ancak maddi kazançlar ve ilerlemeler için yılın ikinci yarısını beklemeniz mümkün.
Nitekim 11 Ağustos tarihinde burcunuza ilerleyecek olan Jüpiter kişiliğinizi ifade etmeniz ve şanslı adımlar atabilmeniz için kapıların açılacağını göstermekte. Özellikle hedeflerinizde ve mesleki konularda kendinize olan güvenin geri geldiğini görebilirsiniz. Yine bu dönemde mutlu olaylar, bir çocuk doğumu, günlük şartlarınızı daha konforlu hale getiren imkânlar, eğitim ve yolculuklarla ilgili fırsatlarda artış bekleyebilirsiniz. Bu nedenle yılın ikinci yarısını çok daha iyi değerlendirmeye bakmalı, ilk yarıda kendinizi bu yeni sürece hazırlamaya bakmalısınız.
Burcunuzu yakından ilgilendiren transitlerden birisi de Neptün’ün 2011 yılından bu yana karşıt burcunuz Balık’ta ilerliyor olması. Bu yavaş ve uzun vadeli transit ilişkilerinize adanmışlık ve fedakârlık duygusu getirmekte. Neptün kişiyi yumuşatan, hayallere sürükleyen ve çoğu zaman da gerçeklerden uzaklaştıran bir etkiye sahiptir. Ancak, bunu çok açık bir şekilde yapmaz. Çoğu zaman etkilerini, transit tamamlandıktan sonra fark etmeye başlarız. Bu yıl özellikle 29 Ağustos-2 Eylül doğumlu olan Başak’lar Neptün karşıtlığının etkisini yaşayabilirler. Bu nedenle, eğer bu tarihler arasında doğmuşsanız, aldanma ve aldatılma konuları ya da yanlış değerlendirmeler içerisinde olabilirsiniz.

DAHA TUTKULU
2008’den bu yana burcunuzla uyumlu bir açıda duran Pluton, özellikle yaratıcı alanda başarılı olma hırsı ve mücadelesi getirmekte. Bu süreçte kendinizi ortaya koymak, sevdiğiniz şeylere odaklanma, aşkta ve çocuklarla ilgili konularda kararlı olmak konusunda pek çok deneyimden geçmektesiniz. Eğer 5-9 Eylül arasında doğmuş iseniz, bu yıl Pluton’un dönüştürücü etkisiyle, güçlü kişilerden destek alabilir ve daha tutkulu, mücadeleci bir kimlik ortaya koyabilirsiniz.
2015 yılında Güneş tutulmaları Başak-Balık ekseninde gerçekleşeceği için, bu yıl kişisel konularda, sağlık ve yeni girişimler, ilişkilerinizle ilgili konularda ilginç değişiklikler deneyimleyebilirsiniz. 20 Mart’taki güneş tutulması sırasında evlilik, ortaklıklar, anlaşma gerektiren konularda beklenmeyen anilikler dengenizi zorlayabilir, 13 Eylül’deki Güneş tutulması ise kişisel hedeflerinize yeni bir enerji ve daha güçlü bir ilerleme imkânı getirecek.
4 Nisan’da Terazi burcundaki Ay tutulması sırasında parasal konulara, iş ortaklıklarına sakin yaklaşmalısınız. Yeni imkânlar da söz konusu olabilir. 28 Eylül’deki Ay tutulmasında ise finansal alanda, miras ya da banka işlerinde aceleci davranmamak, daha soğukkanlı olmak gerek.

Haberin Devamı

İŞ, PARA VE KARİYER

Bu yıl kariyeriniz ve hedefleriniz açısından oldukça hareketli koşullar ve olanaklar hazırlıyor. Özellikle yılın ikinci yarasında mesleki konularda sizi öne çıkaran ve kendinizi daha iyi gösterebileceğiniz olanaklar var. 11 Ağustos’a kadar bazı beklemeler ve çözülmeler, belirsizlikler olsada bu tarihten sonra burcunuza yerleşecek olan Jüpiter iş yeteneklerinizi olanca gücüyle ortaya koyabileceğinizi anlatmakta. Yılın ikinci yarısında kişisel adımlarınızda daha başarılısınız. Yabancılarla ilişkiler, eğitsel olanaklar ve artan iyimserliğiniz sayesinde kariyer hedeflerinizde daha ileri gidebilirsiniz.
2015 - 2018 arasında mesleğinize, işinize ait koşulları yeniden tasarlamanız gerekebilir. Özellikle 4 Eylül tarihine kadar doğmuş bir Başak iseniz, bu yıl iş hayatınızda önemli bir temel atmak ve yeteneklerinizi daha iyi değerlendirmek için bilinçli ve disiplinli bir çaba içerisine gireceğiniz anlaşılıyor. 24-29 Ağustos doğumlu Başak’lar bu süreçten daha fazla etkilenebilirler. 29 Ağustos- 2 Eylül arasında doğanlar hayat yönünde bazı karmaşa ve belirsizlikler yaşmaya eğilimli olabilirler ve bu durum kariyere çok soru işareti getirebilir. Yıl boyunca mesleki alanda belirli zamanlarda daha hızlı ilerlemek bazen de yavaşlamak gerekebilir.
12 Ocak’a kadar dönemde işleriniz fazla yoğun ve daha uğraştırıcı olabilir. 12 Ocak- 20 Şubat arasında tek başına karar vermeniz pek kolay olmayabilir. İLişki ve ortaklıklarınıza daha bilinçli yaklaşmalısınız. 20 Şubat- 31 Mart arasında riskli işler, finansal açıdan ani durumlar ve huzursuzluklar sizi daha cesur olmaya itmekte. Neyse ki 31 Mart- 12 Mayıs tarihleri arasında daha rahat ve düzgün ilerleme söz konusu. Bu tarihler arasında işle, para ile ilgili yolculuklar ve görüşmeler artabilir. 12 Mayıs- 24 Haziran tarihleri arasında kariyeriniz açısından son derece önemli ve mücadeleci olmanızı gerektiren koşullar getirmekte. İş hayatında sakin kalmalı ve artan rekabete dikkat etmelisiniz. Çok şey yapabilirsiniz. 24 Haziran- 9 Ağustos arasında hedeflerinizi ve gelecekle ilgili duygusal beklentilerinizi yeniden ele alabilirsiniz. 9 Ağustos - 25 Eylül arasında elde olmayan koşullar ve gururunuzu ilgilendirebilecek hassasiyetler, kontrolsüzlükler, gizli düşmanlıklar yaşanabilir. 25 Eylül - 12 Kasım arasında son derece girişken ve cesur olabilirsiniz; işinizle ilgili konularda olayları daha iyi yönetebilecek ve yenilikler yapabileceksiniz. 12 Kasım sonrasında ise iş ortaklıklarına ve parasal işlere, harcamalara daha dikkatli yaklaşmak gerekebilir.

Haberin Devamı

Merkür gerilemesi
neler getirecek?

Haberin Devamı

Merkür’ün geri döndüğü dönemlerde iletişimde aksamalar, yavaşlamalar, yanlışlıklar, yeniden düşünülmesi gereken koşullar, anlaşmalarda zorlanmalar, iletişimsizlik, yolculuklarda aksilikler, gecikmeler, teknik aksamalar daha çok yaşanabilir. Tekrarlara hazır olmak gerekir. Bu yıl Merkür’ün Saka burcunda gerileyeceği 21 Ocak- 11 Şubat, İkizler burcunda gerileyeceği 19 Mayıs- 12 Haziran ve Terazi burcunda gerileyeceği 17 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında bu konulara daha fazla dikkat edelim. 21 Ocak- 11 Şubat döneminde, iş ve çalışma hayatına ait değişiklikler, düzen ve organizasyon ve sağlık konuları; 19 Mayıs- 12 Haziran döneminde kariyerinize ve hedeflerinize yönelik gelişmeler; 17 Eylül- 9 Ekim döneminde, parasal konular, birikimler ve harcamalarla ilgili değişiklikler daha sık gündeme gelebilir.

Haberin Devamı

Yükselen
burcunuza göre

Yükselen KOÇ: Yılın ilk yarısında kendinize güveniniz yüksek seyrediyor ve hayata daha pozitif bakabilirsiniz. 20 Şubat-31 Mart döneminde önemli adımlar, başlangıçlar söz konusu. Aşk, zevk veren konular ve çocuklarla ilgili gelişmeler 11 Ağustos’a kadar daha keyifli olabilir. Yılın ikinci yarasında mesleki açıdan daha meşgul ve aktif olabilirsiniz.
Yükselen BOĞA: Eşinizin ya da ortağınızın konuları ciddiyet kazanmakta.Eşinizin ya da ortağınızın parasal durumları ile daha çok ilgilenebilirsiniz. Yılın ilk yarısında evde ve ailevi konularda olumlu gelişmeler beklenebilir. Evde genişleme de mümkün. Yılın ikinci yarısında, 11 Ağustos’tan sonra aşkta ve çocuklarla ilgili konularda daha keyifli olabileceksiniz.
Yükselen İKİZLER: Bu yıl eğitimden yana şanslısınız. Evlilik ve ortaklıklar alanında da gerçekçi olmak durumundasınız. 12 Mayıs- 24 Haziran arasında dikkat çekici adımlar atabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında ev ve ailenize yönelik olumlu gelişmeler beklenebilir. Toprak, gayrimenkul işlerinde daha kazançlı olanaklar bulabilirsiniz.
Yükselen YENGEÇ: Bu yıl 24 Haziran-9 Ağustos arasında önemli girişimler ve sizi mücadeleci kılan koşullar var. 20 Şubat-31 Mart arasında iş hayatında daha atılgansınız. Bu yıldan başlayarak organizasyonel konular, işe ait yükler artmakta. Yılın ilk yarısında paranızı çarçur etmeden kullanmaya bakmalısınız. Kişisel yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Yılın ikinci yarısında çevresel değişiklikler, eğitsel uğraşlar açısında güzel fırsatlar var.
Yükselen ASLAN: Şansınız yılın ilk yarısında parlıyor. 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında cesaret göstererek ufuklarınızı geliştirecek yeni fırsatlar elde edebilirsiniz. Yılın ilk yarısında 11 Ağustos’a kadar son derece şanslısınız. Yolculuklar, eğitsel imkanlar, kendinize olan güveniniz gibi iyimser olabileceğiniz koşullara sahipsiniz.
Yükselen BAŞAK: Yılın ilk yarısında iş hayatında beklemeler ve belirsizlikler olabilir. Daha sabırlı olmanız gerekiyor. 12 Ocak- 20 Şubat arasında alacağınız belirli sonuçlar, değerlendirmeler olabilir. Bu dönemde ilişkileriniz yönünde daha mücadelecisiniz. 11 Ağustos sonrasında Jüpiter’in yükselen burcunuza ilerlemesi size daha büyük bir güven ve hareketlilik getirecek.
Yükselen TERAZİ: Eğitimde daha ciddi adımlar olabilir. 20 Şubat-31 Mart arasında vites yükseltiyorsunuz. Yılın ilk yarısında sosyal olaylarda, arkadaşlıklar içerisinde daha canlı olabilirsiniz. 11 Ağustos sonrasında iş hayatında bazı beklemeler, sabırlı olunması gereken koşullar doğabilir.
Yükselen AKREP: Yılın ilk yarısında işte daha şanslısınız. Satürn yükselen burcunuzdan ayrılırken rahatlıyor, hafifliyorsunuz. 2015-2018 yılları arasında para durumunuzu, kazançlarınızı daha ciddi biçimde ele alabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında grup çalışmaları iş hayatınız açısından geliştirici olabilir.
Yükselen YAY: Hayatınızda yeni bir dönemece geldiniz. Bu yıl Satürn’ün yükselen burcunuza girmesi ile birlikte, daha ciddi, kontrollü ve sorumluluk sahibi olacaksınız. 2015-2018 arasında kişisel planda yapacağınız değişiklikler sayesinde hayata daha gerçekçi bakabilirsiniz. Yılın ikinci yarısını mesleki konularda daha iyi bir pozisyon bulmak için kullanabilirsiniz.
Yükselen OĞLAK: Kariyer konularında elde olmayan koşullar yüzünden akışta kalmak durumundasınız. 31 Mart-12 Mayıs arasında aşkta ve sevdiğiniz konularda daha tutkulu olabilirsiniz. Yılın ikinci yarısında akademik alanda, yabancılarla ilgili konularda ve işe ait uğraşlar içerisinde yolculukların önemi artabilir. Başkalarından pek çok şey danışabilir, öğrenebilirsiniz. 12 Kasım sonrasında hedefleriniz yönünde çok daha aktifsiniz.
Yükselen SAKA: Gelecek beklentilerinizi yenileyeceksiniz. 2015-2018 arasında daha dengeli ve ümitli olabileceğiniz, yapıcı koşullar var. 20 Şubat - 31 Mart arasında sözlerinizle, görüşlerinizle çok daha fazla dikkat çekebilirsiniz. 9 Ağustos 25 Eylül arasında vites yükselteceğiniz anlaşılıyor. Bu dönemde ortaklıklara, evlilik konusuna daha dikkatle yaklaşmalısınız. Yılın ikinci yarısında ortaklı durumlar, miras ya da borçlarla ilgili finansal uğraşlarınız olabilir.
Yükselen BALIK: Önümüzdeki yıllarda mesleki alanda önemli sorumluluklar ve yükler söz konusu olacaktır. 12 Ocak- 20 Şubat arasında önemli girişimler ve başlangıçlar var. 25 Eylül-12 Kasım arasında hedeflerinizi yeniden gözden geçiriyorsunuz. Yılın ikinci yarasında ilişkilerden, evlilik ve ortaklıklardan gelebilecek şanslar artmakta.

Haberin Devamı

BAŞAK?BURCU

24 Ağustos - 23 Eylül

Yükselen burcunuzun yıllık horoskobunu da okumayı unutmayınız.

EVLİLİK VE İLİŞKİLER

Ağustos’un son, Eylül’ün ilk günlerinde doğmuş iseniz, bu dönemde ilişkilerinize daha bilinçli ve gerçekçi bir açıdan bakmanız yerinde olabilir. Bu dönemde, elde olmayan karmaşalar evlilik ve ortaklıklar alanına bulutlu bir dönem getirmekte. Fedakârlıklar ve güvensizlikler olabiliyor. Yılın ikinci yarısında ilişkilerinizde daha aktif bir döneme girmektesiniz. Jüpiter’in gelişi ile birlikte, her şey dinamizm kazanmakta. Ayrıca bu yıl eve ait sorumluluklarınızda da artış olabilir. .
27 Ocak- 20 Şubat arasında olumlu ilişkiler, yardımlar ve beklentiler söz konusu. 17 Mart- 11 Nisan arasında aşkta daha akıcı koşullar içerisindesiniz. Yeni insanlar, yabancılar hayatınıza mutluluk getirebilir. Venüs 25 Temmuz- 6 Eylül arasında geri gideceği için, bazı pürüzler, fikir değişiklikleri söz konusu olabilir. Bu nedenle, bu tarihler arasında evlilik ya da nişan gibi önemli kararlar için pek uygun gözükmüyor. 8 Ekim- 8 Kasım arasında aşkta ve beraberliklerde daha akılcı ve akıcı sonuçlar elde edebilirsiniz. 20 Şubat- 17 Mart, 11 Nisan - 8 Mayıs tarihleri arasında genel olarak arkadaşlıklar, aşk ve keyif içeren konularda ve ilişkilerinizde daha az eleştirel olmaya bakın.

SAĞLIK

Bu yılın ikinci yarısında Jüpiter’in burcunuza ilerlemesi ile birlikte, sağlık koşullarınız daha olumlu olabilir. Ancak genel olarak iş yükü ve artan sorumluluklar yüzünden fazla gerildiğiniz koşullar da var. 12 Ocak- 20 Şubat arasında kazalara, 12 Mayıs- 24 Haziran arasında ise stresli koşullara dikkat etmek gerek.

YARIN: TERAZİ BURCU